utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sa svega 29 godina odlazi u penziju

Srpska odbojkašica – Tijana Malešević iako ima samo 29 godina, odlučila je da završi svoju igračku karijeru.

Glavni razlog toga, jeste njena želja da se u narednim godinama potpuno posveti svojoj porodici, za koju nije imala puno vremena usled brojnih obaveza što na klupskom, što na reprezentativnom nivou.

„Dve sezone već privodim karijeru kraju, prošle godine sam razgovarala i sa selektorom Terzićem i zahvalna sam mu što je razumeo moju potrebu za pauzom. Jednostavno sam osetila da mi treba prostor za privatan život. Počela sam da osećam da to sa odbojkom više nije to. Privatno i emotivno sam ispunjena, a pošto sam prepoznala da više nemam ni želju za igranjem kao pre, lako sam donela odluku da kažem – Dosta je bilo!“, istakla je Tijana Malešević za dnevni list „Alo“.

Profesionalnu karijeru je započela u rodnom Užicu u dresu OK Jedinstvo, a nastupala je i za češke, švajcarske, poljske, turske, italijanske i rumunske klubove.

Sa nacionalnom reprezentacijom Srbije uspela je da osvoji – titulu svetskog prvaka (2018), srebrnu medalju sa OI 2014. godine u Brazilu, dva zlata i jednu bronzu sa Evropskih prvenstava, dva zlatna i jednu bronzano odličje u Evropskoj ligi, kao i tri bronze sa Svetskog Gran prija.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje