sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sabalenka bolja u beloruskom derbiju

Belorusku teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale WTA turnira u Montrealu. Sabalenka je u četvrtfinalu savladala sunarodnicu Viktoriju Azarenku rezultatom 2:0, po setovima 6:2 6:4.

Neočekivano laka pobeda za Sabalenku koja je danas bila bolja u svakom segmentu igre. U prvom setu je nadjačala protivnicu u svakom smislu, a to se pre svega odnosi na ritern. Riternom je pravila velike probleme Azarenki, terala je da bude stalno u defanzivi, što joj je maksimalno olakšalo posao. U prvom setu Sabalenka je čak tri puta oduzela servis protivnici, i uz jedan pretrpljen brejk osvojila prvi set sa 6:2.

U drugom setu Azarenka je zaigrala nešto bolje. Na startu drugog seta je došla do brejka i čini se polako, ali sigurno preuzimala konce meča. Sve je bilo idealno po Azarenku do osmog gema kada joj se ruka stegla, a Sabalenka to iskoristila i brejkom vratila u set. Propuštena šansa se očigledno motala po glavi Azarenki, koja nije uspela da se oporavi od tog brejka. Neustrašiva Sabalenka je toga bila svesna i sa još jednim brejkom totalno preokrenula set na svoju stranu.

Sabalenka će za plasman u finale igrati protiv bolje iz duela Pliškova/Soribes Tormo.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje