petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Saksonring je Markesova teritorija!

Vozač Repsol Honde Mark Markses trijumfovao je na trci za Veliku nagradu Nemačke u Saksonringu. Ovo je prva pobeda za Markesa nakon pauze od 19 meseci i one teške povrede podlaktice. Markes je još jednom pokazao da je pista u Saksonringu njegova teritorija. Ovo je 11. njegova pobeda na ovoj stazi, osma u kraljevskoj klasi.
Drugi je bio Migel Oliveira na KTM-u, a treći je bio Fabio Kvartararo iz Jamahe.

U promenljivim vremenskim uslovima Markes je pokazao da u njemu još ima mnogo toga za pokazati. Startovao je sa pete pozicije, ali je veoma brzo došao do drugogo mesta. U tim trenucima čelnu poziciju je držao Aleš Espargaro na Apariliji, no ta borba između Markesa i Espargara nije dugo trajala, jer Esparagaro nije uspeo da isprati ritam koji je nametnuo Markes.

Migel Oliveira je na iznenađenje mnogih imao sjajan tempo koji mu je doneo proboj do drugog mesta. Fabio Kvartararo je u direktnoj borbi za treće mesto pobedio Džeka Milera, koji je do kraja trke izgubio još dve pozicije, od Breda Bindera na drugom KTM-u i timskog kolege Frančeska Banjaje. Espargaro je bio sedmi, ispred vozača Pramak Dukatija Žoana Zarka, aktuelnog šampiona Đoana Mira i svog mlađeg brata Pola.
Aleks Rins iz Suzukija je završio na 11. mestu, a u bodovima su se našli još Horhe Martin, Takaaki Nagami i Valentino Rosi.

U generalnom plasmanu vodi Kvartararo sa 131 bodom, a prate ga Žoan Zarko sa 109 i Džek Miler sa 100 bodova.
Moto GP šampionat se nastavlja trkom za Veliku nagradu Holandije u Asenu koja je na programu sledeće nedelje.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje