četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Salzburg ostao bez svog najboljeg igrača!

Jonatan Soriano, kapiten i najefikasniji napadač u prethodnih par sezona austrijskog Salcburga, prešao je danas u kineski tim Beijing Sinobo Guoan

Soriano je rođen 1985, u Španiji, a profesionalnu karijeru započinje u Espanjolu, za ovaj klub odigrao je 55 utakmica uz 4 gola i 4 asistencije, igrao je na pozajmicama u Almeriji i Poli Ejidu. Usledio je transfer u Albasete, a zatim i u B tim slavne Barselone, gde je Soriano, na 47 utakmica postigao 37 golova. Odlične partije nisu mu kupile kartu za prvi tim ovog kluba, već za austriji tim Salzburg gde prelazi 2012-te za 500 hiljade evra. Ovo će se pokazati kao najbolja investicija ovog kluba, jer je Soriano na 202 meča, postigao čak 172 gola i zabeležio 72 asistencije. Sedam puta je osvojio titulu najboljeg strelca nekog takmičenja: 3 puta najbolji strelac Austrijske bundes lige, najbolji strelac španske druge lige, najbolji strelac Lige Evrope 2013/14, dva puta najbolji strelac austrijskog kupa. Dva puta je proglašen za najboljeg igrača prvenstva Austrije.

Za mladu selekciju Španije odigrao je 4 utakmice i postigao 7 golova. Videćemo kako će se Salzburg snaći bez jedno od svojih najboljih igrača i svakako najopasnijeg napadača u prethodnih pet sezona.

Golove iz prošle sezone 2015/16 možete pogeledati u sledećem videu:

https://www.youtube.com/watch?v=hoNzaukRE60

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje