utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

SAN FRANCISCO 49ERS – GREEN BAY PACKERS – NAJAVA MEČA

Stadion Levi u sunčanoj Santa Klari biće domaćin finala NFC konferencije u kojem će snage odmeriti domaći San Francisco 49ersi i Green Bay Packersi. Kladionice su izrazito favorizuju ekipu iz Kalifornije sa kvotom 1,25. Kvota bi svakako mogla biti malo veća, ali ne može se osporiti da je San Francisco favorit.


San Francisco 49ers:

San Francisco je u divizijskoj rundi savladao Minnesotu. Sve što su New Orleans Saintsi dozvolili Vikignsima, San Francisco nije i može se reći da su 49ersi uradili domaći zadatak. Ofanzivna linija Minnesote nije postojala, a Kirk Cousins je bio pod velikim pritiskom. Pored toga što su vršili ogroman pritisak na protivničkog kvoterbeka, ta ista defanzivna linija nije dala da mrdne Dalvinu Cooku koji je pre toga može se reći sam pobedio New Orleans Saintse. Apsolutno perfektna igra u odbranu San Francaisca i ona je ključ te pobede.

Što se napada tiče nije to bilo loše. Jimmy Garropolo je počeo sjajno, ali nakon presečenog pasa je igrao na sigirno. Napad je bio dobro izbalansiran, a igra po zemlji je radila savršeno. Na taj način San Francisco je kontrolisao sat i može se reći dobio lakše nego što se očekivalo.


Green Bay Packers:

Green Bay je na svom Lambao filedu savladao Seattle Seahawkse. Bilo je mnogo dobrog iz te utakmice, ali i dosta lošeg. Green Bay je odigrao gotovo savršeno prvo poluvreme. Igrali su veoma pametno, kontrolisali sat i egzekucija je bila perfektna. Aaron Rogers je gledao da razigra što više hvatača, što potvrđuje i statistika koja kaže da je svaki hvatač iz tog korpusa uhvatio barem jednu loptu. Naravno, Davonte Adams je bio primarna opcija i on je dobijao najviše lopti.

Ipak, u drugom poluvremenu je došlo do opuštanja. Uljuljkani dobrim rezultatom iz prvog poluvremena Packersi su se opustili i malo je falilo da budu kažnjen za takav pristup. Seattle je zaigrao mnogo agresivnije i to je donelo rezultat. Na kraju neke kontroverzne sudijske odluke su po ko zna koji put pogurale Packerse te su oni na kraju uspeli da odole Seattlu i sačuvaju prednost sa poluvremena.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Kada se igraju ovako velike utakmice ključ uspeha je raznovrsnost i takozvani „X“ faktor. U ovom trenutku ekipa koja ima mnogo raznovrsniji napad i celokupno roster jeste San Fransisco. Taj napadački potencijal koji oni poseduju je neverovatan i bez ikakve sumnje se može reći da oni u toku jedne utakmice mogu da promene 2-3 game plana.

Green Bay to nema i to je veliki problem za njih. Oni na skil pozicijama imaju po jednog vrhunskog igrača (Arona Jonesa i Davantea Adama) i to je to. Tokom cele sezone se videlo da Aaron Rogers nema poverenja u taj hvatački korpus, a to najbolje pokazuju ackije po zemlji. Green Bay nikada nije bio tim koji igra po zemlji, ali usled nedostatka hvatača morali su se okrenuti tome. Na njihovu sreću to je prolazilo i oni su potpuno zasluženo gde jesu.

Ono što će odlučiti ovu utakmicu jeste odbrana San Franciska koja je u svim parametrima u samom vrhu lige. Oni odlično brane trčanje i pas, te smo ubeđeni da će Adam i Jones biti dobro branjeni. Kada njih dvojicu zatvorite nismo sigurni da Aaron Rogers može sam da pobedi koliko god bio bio dobar.

Druga stvar je naravno i iskustvo, a ono je na strani glavnog trenera Kylea Shanahana koji je već igrao ovakve utakmice sa Atlanta Falconsima. Svi znamo na koji način su Falconsi izgubili ono finale od Patriotsa i to Shanahan neće dozvoliti da se ponovi.

U duelu između Garropola i Rogersa nema velike razlike. Za mnoge je Rogers naravno bolji i iskusniji, ali ne zaboravimo čiju je školu prošao Garropolo. On je nekoliko godina bio zamena za Toma Bradya i ako je od nekog mogao da nauči kako se igraju ove utakmice onda je to od Bradya.

Kada se sve sabere i oduzme prosto San Fransisco na svakoj poziciji ima mviše opcija i to će vrlo verovatno odlučiti meča. Ipak, zbog dobrih odbrana i jednog i drugog tima ovde se ne očekuje veliki broj poena, te je naš tip under.

Predlog za klađenje: Manje od 45,5 poena 1,85


Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje