Advertisement

U Santa Klari na Levi Stadionu San Francisko će dočekati divizijskog rivala Sijetl Sihokse. Ovo je duel dva tima koja su u potpuno različitim raspoloženjima. San Francisko jedva čeka da se sezona završi, dok Sijetl sa druge strane ima niz od 4 pobede i eventualnom pobedom 100% će obezbediti plej of.

Ova dva tima su se pre samo 2-3 nedelje sastali u Sijetlu, a rezultat je bio 43:16 u korist Sijetla.


San Francisko je u sezonu ušao sa velikim očekivanjima, ali od samog starta oni su bili osuđeni na neuspeh. U predsezoni su imali peh da im se povredi startni trkač Džerik Mekinon koji je pokidao prednje ukrštene ligamente. Sa povredom startnog trkača San Francisko je nekako uspeo da izađe na kraj, ali kada se povredio startni QB Džimi Garopolo koji je doveden da vrati San Francisko na staze stare slave, tu je bilo jasno da je ova sezona za San Francisko završena. Garopolo je kao i Mekinon pokidao prednje ukrštene ligamente i za njega je sezona gotova. Pored Garopola povredili su se igrači kao što su Ričard Šerman koji je doveden da dovede odbranu San Franciska u red, Met Breida i da ne nabrajamo sad sve ostale igraće.

No, i ovakav okrnjen San Francisko gotovo redovno igra neizvesne mečeve na jednu loptu. Glavni trener San Franciska Kajl Šenahan je ofanzivni mag, i kakav god sastav on ima, napad će funkcionisati. Da li je to dovoljno da se pobedi Sijetl? Pa mišljenja smo da nije, ali nema sumnje da će utakmica biti veoma zanimljiva.


Šta reći o Sijetlu i pre svega Pitu Kerolu koji vodi ovaj tim? U poslednjih nekoliko sezona Sijetl je ostajao bez ključnih igrača na skoro svakoj poziciji, ali bez obzira na to Sijetl je uvek bio konkurentan. Ako bi pravili paralelu između evropskog i američkog fudbala mogli bi da kažemo da je Sijetl evropski Atletiko Madrid. To je ekipa koju nikada, ali nikada ne treba otpisati i potcenjivati, jer su sposobni ako ništa druga barem protivnicima da zagorčaju život.

Ove sezone Pit Kerol se okrenuo trčanju, jer je svestan da u timu nema hvatačke opcije koje bi njegov QB Rasel Vilson koristio. Zato je Sijetl prvi po osvojenim jardama kroz trčanje, a ima tri različita trkača koji imaju skori isti učinak. Odbrana možda nije dobra kao prethodnih sezona, ali je i dalje dovoljno dobra da drži svoj tim u igri.

Jednostavno jedinstvo koje vlada u ovom timu ne postoji u NFL-u i zato je Sijetl jedna od najboljih franšiza u NFL-u iako ih mnogi ne vole. Morate poštovati ono što oni rade, a i ove sezone će vrlo verovatno igrati plej of iako im pred pred početak sezone niko nije davao šanse.


Ovde je Sijetl favorit bez ikakve sumnje. Sijetl možda neće doći do ubedljive pobede kao u prvom meču, ali će doći do pobede koja im donosi plej of. Pit Kerol je toga svestan, Rasel Vilson takođe i nezamislivo zvuči da Sijetl kiksne sad. San Francisko je kao što verujemo da znate jedna od gorih ekipa i njima je “bolje” da izgube da bi imali što boljeg pika na draftu nego da se se zlopate tri kola pred kraj kada je jasno da ne mogu ništa da urade.

Predlog: Najsigurnija varijanta čista pobeda Sijetla 2 1,50

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here