subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

San postao java, Iga Švjontek osvojila Rolan Garos!

Poljska teniserka Iga Švjontek osvojila je Rolan Garos. Tinejdžerka iz Poljske je postala prva igračica iz te države koja je podigla grend slem trofej, a u velikom finalu je savladala Amerikanku Sofiju Kenin. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:1.

Apsolutno senzacionalan turnir za Igu Švjontek koja je titulu osvojila bez izgubljenog seta. Iako je danas po prvi put u karijeri igrala finale ovako velikog turnira, to se nije primetilo na terenu. Od starta meča je nametnula svoj ritam, i posle 15 minuta igra je imala brejk prednosti. Kenin je kasnije uspela da vrati brejk zaostatka, ali u samom finišu seta Švjontek je hrabrijom igrom napravila dva brejka i pretrpela jedan, ali to je bilo dovoljno za osvajanje seta.

Nakon osvajanja prvog seta sve je bilo mnogo lakše za mladu Poljakinju. Švjontek je napadala iz svih mogućih pozicija, terela Kenin na mnogo trčanja, na šta Amerikanka nije imala odgovor. Iako je pretrpela brejk na otvaranju drugog seta, Švjontek je samo pojačala ritam i serijom od šest vezanih gemova privela meč kraju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje