subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

San postao java, Krejčikova osvojila Rolan Garos!

Češka teniserka Barbora Krejčikova osvojila je Rolan Garos. Krejčikova je u velikom finalu savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu rezultatom 2:1, po setovima 6:1 2:6 6:4 i tako došla do najveće titule u karijeri.

Koliko je ovo veliki podvig pokazuje i podatak da je Krejčikova tek nedavno rešila da se oproba u singl konkurenciji. Ona je teniskoj javnosti mnogo poznatije u dubl konkurenciji gde u paru sa Katerinom Siniakovom već duže vreme drži sam vrh svetskog tenisa.

Činjenica da po prvi put u karijeri igra ovako veliki meč nije možda je malo uticalo na Krejčikovu. Pavljučenkova je na startu meča napravila brejk, no početna trema Krejčikova nije dugo trajala. Usledila je velika serija Krejčikove od tri uzastopna brejka i za tili čas je bilo 6:1 na semaforu.

Pavljučenkovoj je trebalo malo vremena da se adaptira na igru protivnice. Odgovor Ruskinje je stigao veoma brzo, jer je uzvratila maltene istom merom, osvojiviši drugi deo igre sa 6:2.

Odlučujući set donosi rezultatsku klackalicu. Pavljučenkova je prva zadala udarac, ali nije odigrala dobro u ključnim trenucima kada se meč lomio. Krejčikova je vratila brejk zaostatka i nakon toga sa još jednim brejkom privela meč kraju.

Ovo je prva grend slem titula za Krejčikovu u singl konkurenciji, a sutra će igrati i finale dubla.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje