četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šapovalovu pripao kanadski derbi i finale u Štokhlomu

Kanadski teniser Denis Šapovalov plasirao se u finale ATP turnira u Štokhlomu, nakon što je savladao sunarodnika Feliksa Ožea Aliasima. Posle borbe koja je trajala 119 minuta, Šapovalov je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:4 7:5.

Nije tajna da su Šapovalov i Feliks veoma dobri prijatelji, i njihovi mečevi uvek donose određenu dozu uzbuđenja i neizvesnosti. Danas je pak slavio Šapovalov koji je znao da iskoristi svoje šanse za razliku od svog protivnika.

Prvi set je rešen već na samom startu meča. Šapovalov je napravio brejk, ubrzo nakon toga još jedan za dva brejka viška. Feliks je uspeo da vrati jedan brejk, ali prednost je bila prevelika da bi se sustigla.

Ipak, dobra igra sa kraja prvog seta je bila jasna naznaka da je Feliks u meču. Mlađi Kanađanin je imao sjajno otvaranje drugog seta, brejkom za prednost od 3:1. Ipak, tu prednost nije znao da sačuva, jer je Šapovalov brzo uzvratio i ugasio nalet protivnika. Ključnu prednost Šapovalov je stekao u 11. gemu kada je napravio brejk i nakon toga rutinski odservirao za pobedu.

Šapovalov će u velikom finalu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje