sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šarapova ima recept za Rumunku

Drugi polufinalni meč iz žendkog dela turnira odigraće prva igračica sveta Rumunka Simona Halep i Ruskinja Marija Šarapova.
Ovde lovimo iznenađenje, jer ima dosta razloga zbog kojih bi Šarapova mogla da se plasira u finale.

Pre svega ljudi moraju da zaborave jučerašnji meč protiv Oštapenko koji je osim što je bio mučan za gledanje, on je iscrpeo mnogo energije iz Šarapove. Ipak, ono što će ići na ruku Ruskinji jeste to što će ona danas u gotovo svakom poenu diktirati tempo. Simona Halep igra slično kao Rafael Nadal. Zabija se nekoliko metara iz osnovne linije i tera protivnice na grešku. Ima izuzetno kretanje i defanzivu i vrlo je dobra u tome, ali kada je se druge strane Šarapova koja ima zaista moćne udarce ona će biti u problemu, jer preteruje sa defanzivom. Ako prepustite Šarapovoj da diktira tempo niko se neće provesti dobro.
Juče je Oštapenko pokazala kako se igra protiv Šarapove. Jednostavno treba da se igra agresivno i da joj se uđe u glavu. Kada je nadjačate, kod nje se javljaju sumnje, jer ona nema plan B u svojoj igri. Razlog za poraz Oštapenko leži u tome što je ona preterala sa agresivnom igrom i na kraju ju je  umor stigao, ali bitan je recept.

Ono što je dobro za Šarapovu je to što Halepova gaji potpuno drugačiji stil igre koji njoj mnogo više odgovara.
Pored svega ovoga dodali bismo da Šarapova ne može da veže dva dana sa onako lošim servisom. Juče je imala preko 10 duplih grešaka što je nedopustivo, i igračica kao ona ne može da ponovi dva tako loša dana u to nema sumnje.

Međusobni dueli nam takođe pokazuju da Halep ne ume da igra protiv Šarapove. Ruskinja trenutno vodi sa 7:1, a Halepova je prvu pobedu izvojevala tek prošle godine u Pekingu na betonu.
Ovaj rezultat nije slučajonst i dovoljno govori koliko Šarapova ne leži Halepovoj i to će se pokazati i danas.

Pored svega ovoga dodali bismo i psihološki efekat koji ima Simona Halep. Ona spada u najveće gubitnike na WTA turu, jer je izgubila nekoliko grend slem finala, kao i masters finala i polufinala. Ovo takođe nije slučajonst, jer gotovo uvek u ovako bitnim mečevima kod Rumunke se pojavi blokada koju ona nikako ne može da probije.

Za nas vrlo zanimljiv meč, ali nikako ne bismo igrali na Rumunku već se opredeljujemo na hendkep gemove, a preporučujemo i opciju Šarapova osvaja jedan set.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje