petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sari: Razumem nezadovoljstvo, ali nam je potrebna i podrška!

Nema sumnje da ove sezone u redovima Čelsija ne cvetaju ruže. Iako je po dolasku Mauricija Sarija ekipa iz Londona počela da igra bolje, u poslednjih nekoliko meseci situacija se promenila.

“Plavci“ su nakon veoma loše serije rezultata pali na 6. poziciju u Premijer Ligi, ali o plasmanu na evropska takmičenja za sada ne moraju da brinu, s’ obzirom da u odnosu na sedmoplasiranu ekipu imaju 16 bodova prednosti.

Ipak, remi protiv Vulverhemptona (1:1), poraz od Evertona (0:2), ali i veoma teška pobeda na gostovanju Kardifu (1:2) pokazali su da u ekipi nešto ne štima. Navijači su sasvim očekivano frustrirani, te su sve češća skandiranja upućena protiv glavnog trenera.

Italijanski strateg je u intervjuu za Sky Sport izjavio da razume nezadovoljstvo navijača, ali da je igračima u ovom trenutku potrebnija podrška nego kritika.

– “Razumem frustraciju navijača, ali mislim da nam ne ide toliko loše. Ove sezone smo uspeli da slavimo na 33 utakmice u svim takmičenjima, a mislim da je po tom pitanju samo Mančester Siti bolji od nas.“

– “Siguran sam da je problem u tome što smo odlično započeli sezonu, zbog čega su porasla očekivanja navijača, ali moram da kažem da nije sve tako jednostavno kao što izgleda. Moramo naporno da radimo kako bismo napredovali. To je moja filozofija.“

– “Igračima je potrebna podrška dok su na terenu. Navijači imaju puno pravo da nas kritikuju, ali tek nakon što se utakmica završi“, rekao je Sari.

Čelsi će narednu utakmicu u Premijer Ligi odigrati na svom terenu protiv Brajtona, nakon čega im sledi i susret sa Vest Hemom. Već 11. aprila očekuje ih i prvi meč protiv Slavije iz Praga u okviru četvrt-finala Lige Evrope.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje