četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Sautempton ima novog menadžera!

Fudbaski klub Sautempton objavio je da će klub u naredne tri sezone predvoditi Argentinac, Muricio Pelegrino, koji je bio i na meti Kristal Palasa.

Mauriso Pelegrino je tokom svoje trenerske karijere radio kao pomoćnik Rafi Bentezu u Liverpulu i to od 2008. do 2010.godine. U maju 2012-te godine preuzima ekipu Valensije posle otkaza Unai Emerija gde je ostao do 1.decembra iste godine. Usledio je poziv Estudijantesa gde je ekipu vodio na 95 utakmica, skor 39-30-26. Independiente preuzima u junu 2015-te i radi u ovoj ekipi do maja 2016-te kada preuzima još jedan španski tim-Alaves, čiji je trener bio do maja ove godine. Najveći uspeh naparvio je upravo sa Alavesom plasmanom u finale Kup kralja, gde je poražen od Barselone 3:1.

O novom klubu Pelegrini je rekao: ,, Veoma sam srećan što sam postao novi trener Sautemptona. Klub ima odličnu reputaciju kao jak i stabilan klub, koji igra Premijer ligu i igra atraktivan fudbal. Mislim da moja filozofija i kultura u klubu mogu da funkcionišu zajedno jako dobro. Moramo da budemo tim i na i van terena. Želim da učinim da navijači budu ponosni na igrače i da osećaju da su deo utakmice svake nedelje. Želim da pobeđujem, budem uspešan i razvijam timski duh gde će svako davati sto posto od sebe za navijače kao i obrnuto.“

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje