petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

SBB Vukovi Beograd šampioni Sport Klub Prve lige Srbije!

Ekipa SBB Vukovi Beograd osvojila je svoju osmu Serbian Bowl titulu (devetu ukupno) posle pobede u finalu Sport Klub Prve lige Srbije nad ekipom Banat Bulls rezultatom 24:14.

Vukovi su tako došli do prvog Serbian Bowl-a još od 2014. godine, iako su takoreći odbranili prošlosezonsku titulu šampiona Srbije (tada se zbog pandemije virusa Covid-19 igrala liga „7 na 7”).

Za MVP igrača finala izabran je CB Beograđana Relja Milivojević koji je zabeležio dve presečene lopte, po jednu u oba poluvremena, i to u ključnim momentima te je tako zadržao ekipu Vukova u vođstvu i bio jedan od ključnih igrača utakmice.

Vukovi su otvorili meč poenima već u prvom napadu. Iako je napad krenuo nešto sporije, QB domaćih Džonatan Brentli iskoristio je momenat nepažnje odbrane Banata i istrčao TD za čak 67 jardi. Željko Stegnjaja je bio siguran i Vukovi su poveli sa 7:0.

Prvi napad Banata završio se izgubljenom loptom. Dug pas Andreja Tasića uhvatio je Mario Lugonja, ali je bivši hvatač Vukova iz prevelike želje da osvoji veći broj jardi napravio fumble i Vukovi su brzo dobili loptu nazad.

Ipak, odbrana Banata predvođena DT Nikolom Vuksanovićem koji je odigrao sjajnu utakmicu nije dozvolila nove poene Vukovima u prvoj četvrtini. Bikovi su ponovo dobili loptu i onda smanjili razliku posle dugog drive-a kojem je kumovala i greška Beograđana prilikom panta. Defanzivci su zakačili pantera i lopta je ostala u posedu Banata koji je potom krunisan trčanjem Andreja Tasića za TD- Ipak, Banat nije izjednačio zbog lošeg snepa prilikom izvođenja ekstra poena – 7:6.

U drugoj četvrtini najbolji tim regularnog dela uzvratio je dugim napadom kojim su ponovo došli do punog tačdauna prednosti. Posle nekoliko trčanja iz direktnog snepa, u end zonu je uleteo RB Aleksandar Bogdanović za svoj prvi tačdaun na meču, a posle PAT-a Stegnjaje rezultat je bio 14:6.

Bullsi su imali priliku da izjednače. Brzo su prešli na polovinu Vukova, ali onda nekoliko loših akcija i odluka i posle četvrtog dauna prepustili su loptu Vukovima u dobroj poziciji. Oni su to iskoristili, došli u poziciju za šut za tri poena koji je takođe realizovao Stegnjaja za 17:6.

Banat je propustio šansu da se potpuno vrati u utakmicu. Ponovo su prešli na polovinu Vukova, ali jedan pas Tasića na levu stranu zakačio je Nikola Treskanica, a na pravom mestu je bio CB Relja Milivojević koji je zabeležio svoj prvi INT. Do kraja poluvremena Vukovi su probali da dođu u priliku za još jedan field goal, ali nisu uspeli. Milovan Amović je sekovao Brentlija i na odmor se otišlo sa rezultatom 17:6.

Na početku drugog poluvremena prvi su loptu dobili igrači Banata. Taktičan napad u koji su uneli drugačiju šemu blokiranja sa tajtendom Lukom Škorićem koji je i nosio loptu u nekoliko navrata doveo ih je u crvenu zonu Vukova. Napad je završio All Pro RB Kigan Lorens, a onda je drugi QB Banata Mladen Zlatić. u end zoni pronašao Luku Škorića i smanjio rezultat na 17:14.

Banat je došao u priliku i da preokrene rezultat. Naredni napad Vukova ponovo je doneo priliku Stegnjaji da pogodi za 3 poena, međutim ovog puta reprezentativac Srbije je bio neprecizan. Rezultatom 17:14 završena je treća četvrtina.

U poslednjoj ponovo su Vukovi dugačkim drajvom, trčanjima Brentlija i Bogdanovića ušli u crvenu zonu, a Aleksandar Bogdanović drugi put je na isti način ušao u end zonu, a Stegnjaja je povećao prednost na 24:14.

Banat nije uspeo da se brzo vrati u utakmicu. Ponovo je u igri na poziciji QB bio Tasić koji je ponovo bacio pas na levu stranu, ali ponovo je na pravom mestu bio Relja Milivojević koji je na ovaj način potvrdio zvanje MVP finala.

Do kraja meča Vukovi su se fokusirali na trčanje i na trošenje vremena, te nisu preterano ugrožavali Banat. Poslednju šansu ekipa iz Vojvodine propustila je u poslednja dva minuta, jedan dug pas Kigana Lorensa uhvatio je Džejkob Lorens koji je ušao u 10 jardi, defanzivci su ga uhvatili međutim Lorens je video Bojana Nešića i uručio mu loptu, a reprezentativni tajtend je ušao u end zonu. Ipak, sudije su dosudile da je bio nelegan handoff što nije dozvoljeno. Posle većanja sudijske ekipe i prekršaja Uroša Kolakovića lopta je postavljena na 8 jardi odakle su Bullsi imali četiri šanse da dođu do tačdauna i onda putem onside kick-a probaju da dođu do lopte.

Ipak nekompletan pas, pa onda sek nad Lorensom posle pokušaja trik pasa stavili su Bulse u lošu situaciju i oni nisu uspeli da dođu do tačdauna. Do kraja utakmice Vukovi su izveli kneel down akcije i osvojili titulu šampiona Srbije.

Posle utakmice osim medalja za finaliste i šampione uručene su i individualne nagrade: Karsonu Ouletu za najboljeg importa i ofanzivnog MVPLazaru Bogićeviću za defanzivnog MVP, kao i Tihomiru Todorovu za MVP Sport Klub Prve lige Srbije. Ovu sezonu obeležio je povratak tackle fudbalu posle jedne sezone pauze zbog pandemije virusa Covid-19. Srpska asocijacija američkog fudbala čestita šampionima, vicešampionima i svim prvoligašima na odličnoj sezoni koja nije gotova. Ove momke očekuje kamp reprezentacije Srbije od 22. do 25. jula, a potom i utakmica sa Austrijom kojom se nastavlja ciklus IFAF Evropskog prvenstva.


Izvor: SAAF

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje