sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Seča favorita na turniru, ispala i Osaka

Ni četvrti dan teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju nije mogao da prođe bez velikih iznenađenja. Nakon ispadanja Ešli Barti, Arine Sabelenke i Petre Kvitote, u osmini finala neočekivano je ispala i domaća teniserka Naomi Osaka.

Na njenom putu se isprečila Čehinja Marketa Vondrušova, koja je slavila rezultatom 2:0, po setovima 6:1 6:4.

Neočekivno loše izdanje Osake, posebno ako se uzmu u obzir prva dva kola u kojima je Osaka bila poprilično dominantna. Danas je pak bila nadigrana u svakom segmentu igre.

Vondrušova je terorisala protivnički servis. U prva tri gema napravila je dva brejka, i povela sa 3:0. Čehinja se ni tu nije zaustavila, već je u finišu seta napravila još jedan brejk za ubedljivih 6:1.

Početkom drugog seta Osaka odgovara brejkom. Činilo se da Japanka polako, ali sigurno pronalazi ritam. Sve je išlo na njenu ruku do sredine seta kada je malo pala sa igrom, što je Vondrušova iskoristila i napravila brejk. Od tog trenutka nesigurnost u igri Osake se ponovo vratila, a Vondrošova koja je bila u naletu pravi novi brejk i odlazi u četvrtfinale gde je čeka Španjolka Paula Badosa.

Ostali rezultati:

Benčić – Krejčikova 1:6 6:2 6:3
Pavljučenkova – Soribes Tormo 6:1 6:3
Svitolina – Sakari 5:7 6:3 6:4
Badosa – Podorska 6:2 6:3
Đorđi – Pliškova 6:4 6:2


Fotografija je preuzeta sa: https://www.japantimes.co.jp/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje