četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Sve selekcije izabrale ,,baze“ za Svetsko prvenstvo!

Do Svetskog prvenstva je ostalo još jako malo vremena, pa se sve selekcije užurbano pripremaju za isto, zakazuje se poslednje prijateljske provere, proverava se forma igrača, a čelnici saveza pokušavaju da obezbede svojim reprezentativcima najbolje moguće uslove tokom takmičenja. Sve selekcije odabrale su svoje baze na takmičenju, najviše se vodivši blizinom stadiona na kojima igraju.

Četvrtina učesnika biće smeštena u Moskvi ili njenoj bližoj okolini, Argentina i Francuska će biti u bazama na sat vremena vožnje od centra Moskve. Reprezentacija Nemačke se dogovorila sa fudbalskim klubom CSKA iz Moskve da tokom šampionata koristi njihov trening centar, dok je isti dogovor napravila selekcija Irana, ali sa Lokomotivom iz Moskve. Nacionalni tim Rusije će isto kao i Meksiko biti smešten u Novogorskom.

Za selekciju Peru-a već sada idu pošalice da ne planiraju dugo da ostanu na prvenstvu jer su za bazu izabrali Sheraton Hotel, neposredno u blizini Mosvskog aerodroma Shermentyevo.

Sheraton Hotel

U drugom gradu po veličini, St.Petersburgu će biti selekcije Južne Koreje, Kosta Rike, Engleske i Hrvatske. Englezi su van grada u Repino rezortu, nedaleko je selekcija ,,kockastih“. Kosta Rika će biti u hotelu Hilton, dok je Koreja u New Peterhofu.

Jedan deo selecija izabrao je nešto toplije delove Rusije, u okolini Sochia i Rostova, na jugu Rusije. Egipat će biti smešten u Čečeniji i glavnom gradu Groznom. Nigerija će biti u Pyatigorskom. Poljska i Brazil će biti u Sochiu.

Skandivanske selekcije su izabrale istu bazu (Švedska, Danska i Island) i on će biti u Krasnodar Krai-u, kao i Španija koja će koristiti moderan trening centar fudbalskog kluba Krasnodar. Saudijska Arabija je za bazu izabrala Rostov.

Krasnodar

Što se tiče ostalih, Kazanj će ugostiti Australiju, Kolumbiju i Japan koji će koristiti trening kamp Rubina. Švajcarska će biti u Togliatti blizu Samare, Togliatti akademija je jedna od najboljih u Rusiji, a izbacila je igrače poput Džagoeva i Zobina.

Panama je izabrala Saransk, Urugvaj će biti u Nižnji Novgorodu, dok je Maroko u Voronežu, a tokom prvenstva će koristiti trening centar drugoligaša Fakela. Senegal će biti u Kalugi.

Reprezentacija Srbije je jedina koja će biti smeštena u Kaljingradu, najzapadnijoj tački Rusije. Kao baza nacionalnog tima izabran je Royal Falke resort, udaljen 25km od centra Kaljingrada, 30 km od aerodroma i na samo 500m od obale Baltičkog mora. Hotel sadrži SPA centar, zatvoren bazen, na dva minuta hoda je od sportskog centra Baltika. Prvi meč selekcija Srbije odigraće upravo u ovom gradu, na pola sata udaljenosti od hotela, a protivnik će biti selekcija Švajcarske.

          

*Ono što je intersantno za Kaljingrad, to je da se smatra veoma opsanim gradom. Grad ima 500.000 stanovnika od ćega je 100.000 vojnika. Postoji i podatak da u gradu ordinira 5000 prostitutki, a da je stacionarina i velika količnia nuklearnog otpada.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje