sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Seltik doveo talentovanog vezistu Krasnodara

Kuasi Ebue, doskorašnji igrač ruskog premijerligaša Krasnodara prešao je u redove aktuelnog škotskog šampiona Seltika za sumu od 3,5 miliona evra, a sa novim klubom potpisao je ugovor na 4 godine. Zadužio je dres sa brojem 88.

19-godišnji Kuasi, koji je rođen u Obali Slonovače, primarno nastupa kao povučeni (defanzivni) vezni igrač, dok u nekim situacijama može da igra i na centralnim veznim i centralnim defanzivnim pozicijama. Postao je poznat zbog svoje preciznosti i velike brzine prilikom trčanja u prazan prostor. Poseduje ogromnu fudbalsku inteligenciju, zbog čega je više puta nazivan jednim od najtalentovanijih mladih igrača iz redova nekog ruskog kluba. Kao mane naveo bih veliku nesmotrenost prilikom ulaska u duele, kao i veoma kratak fitilj, što ga je mnogo puta dovelo u situaciju da bude javno opomenut žutim ili crvenim kartonom.

Kuasi je u Krasnodar stigao kao slobodan igrač, sa nepunih 18 godina. Za njihovu akademiju i rezervni tim nastupao je skoro godinu i po dana, kada je u decembru 2015. postao punoletan i stekao pravo da nastupa kao prvotimac. Za prvi tim je debitovao u maju 2016. godine, a već u avgustu postigao je svoj prvi gol i to u kvalifikacionoj utakmici Lige Evrope, protiv Birkirkare. Kao prvotimac Krasnodara zabeležio je 19 nastupa, postigao je 1 gol i upisao 2 asistencije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje