utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Seniorke na Evropskom prvenstvu 2021. u Valensiji u grupi sa Crnom Gorom, Italijom i Grčkom!

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu (17-27. jun 2021) u grupi B u Valensiji sa Crnom Gorom, Italijom i Grčkom! Tako je danas odlučeno žrebom koji je FIBA Evropa danas organizovala u španskoj Valensiji. Naše najbolje košarkašice žrebane su iz prvog šešira, u kome su se našle na osnovu odličnih rezultata na prethodnom Evropskom prvenstvu 2019. u Srbiji i u minulim kvalifikacijama za EP 2021.

U A grupi, takoće u Valensiji, igraće domaćin Španija sa Švedskom, Belorusijom i Slovačkom.

Grupe C i D takmičiće se u francuskom gradu Strazburu. U C grupi su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Turska i Belgija, a u D grupi domaćin Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Kao i prethodnih godina, domaćini su imali pravo da izaberu po jednu „partnersku federaciju“ čija će reprezentacija igrati u njihovoj državi. Francuzi su tako izabrali Belgiju za koju se, dakle, i pre žreba znalo da će u grupnoj fazi igrati u Strazburu, kao i da ove dve reprezentacije neće igrati u istoj grupi jer su obe bile u prvom šeširu. Španci su se odlučili za Slovačku, pa se unapred znalo da će ovi timovi biti u istoj grupi u Valensiji.

Mečevi grupne faze, kvalifikacije za črtvrtfinala i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza Evropskog prvenstva 2021. održati u Valensiji.

A grupa (Valensija, Španija)

Švedska

Belorusija

Španija

Slovačka

B grupa (Valensija, Španija)

Crna Gora

SRBIJA

Italija

Grčka

C grupa (Strazbur, Francuska)

BiH

Slovenija

Turska

Belgija

D grupa (Strazbur, Francuska)

Francuska

Rusija

Češka

Hrvatska


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje