petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Senka korone nad Keel kupom

Nakon nedavnih događaja na teniskom turniru Adria tour i ponovnog jačanja virusa Kovid – 19, organizatori i domaćini prve stanice Keel Kupa – Gradac u Hrvatskoj odlažu takmičenje za sedam dana.

U isčekivanju nekog jasnijeg razvoja situacije, pravila kretanja, okupljanja i prelaska granica pomerićemo turnir za sedam dana jer postoje zdravstveni rizici objasnio je predstavnik domaćina Ivan Peko. Novi termin odigravanja je od  3. do 5. u sedmom mesecu.

– U ovakvim okolnostima, teško je znati kakao se postaviti. Naša je velika želja da Keel karavan počne ovde kod nas u Gradcu, ali sportski i drugi motivi moraće da sačekaju rasplet zdravstvene situacije. Zato smo odlučili da pomerimo turnir za sedam dana, obavestimo takmičare i nadamo se da će se stvoriti uslovi za sporstko-zabavnu manifestaciju – kazao je Peko direktor VK Grdac i domaćin turnira.

Nedavno je situacija s Koronom poremetila i pripreme vaterpolo reprezentacije Srbije gde su na virus pozitivni centar Namanja Vico i selektor Dejan Savić. Teniski turnir u organizaciji najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića takođe je otkazan jer je jedan od učesnika Grigor Dimitrov bio zaražen.

Organizaciji Keel Kupa najveće muke zadaje upravo nepoznanica oko mera koje će se preduzeti.

– Mi se spremamo kao da će sve biti kako treba, ali je objektivno sve pod senkom pandemije. Mi želimo da organizujemo jednu sportsku priredbu, da se igrači takmiče, publika zabavi. Međutim, nikako ne želimo da preuzimamo i stvaramo zdravstvene rizike. Zato je konačno rešenje da se turnir pomeri sedam dana i nadamo se da će tada sve biti jasnije i da će vaterpolo u oraganizaciji Keel Kupa zapljusnuti obale Jadrana u Gradcu – rekao je prvi čovek Keel Kup-a Nenad Tomić.

On je potvrdio da će uprkos pomeranju termina na turniru biti promoter i olimpijski šampion Ivan Buljubašić.

Osim Hrvatske ovog leta Keel Kup će se održati i u Srbiji u tri navrata i u Herceg Novom, a velike su šanse da ukoliko okolnosti dozvole Keel Kup doputuje i u Republiku Srpsku tačnije u Banja Luku.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje