Serie A 2017/18 3.deo (Borba za opstanak)

0

U ovom delu predstavićemo četri ekipe, koje gotovo sigurno očekuje grčevita borba za opstanak i gotovo smo sigurni da se najmanje dva putnika u Serie B, nalaze među ova 4 tima. Po nama, najveće šanse za opstanak ima ekipa Verone a Benevento najmanje.

Crotone FC

Stadion: Ezio Scida
Grad: Krotone
Kapacitet: 16.547 mesta
Godina osnivanja: 1910.godina
Menadžer: Davide Nicola


Ekipa Crotone-a se prošle sezone spasila ispadanja zahvaljujući veoma dobrim partijama u završnici sezone, kada su na poslednjih 9 ligaških utakmica do kraja sezone osvojili čak 20 bodova, u tom trenutku su imali više bodova od Juventusa i Napolija. Međutim ova sezona će biti daleko teža po njih, pošto se većina igrača koja je zaslužna za opstanak vratila u svoje matične klubove. Tako da su klub napustili Diego Falcinelli koji je postigao 13 golova prošle sezone, zatim vezista Lorenzo Crisetig se vratio u Bolognu, štoper Gianmarco Ferrari se vratio u Sampdoriu nakon 3 sezone provedene u Crotone-u, iskusni vezista Djamel Mesbah se preselio u Laussane. Ali nije sve tako crno kod ekipe Crotone-a, doveden je Rolando Mandragora na pozajmicu iz Juventusa samo je pitanje koliko će moći da pomogne nakon povrede, zatim talentovani vezista Giovanni Crociata iz Milana, iskusni vezista Mariano Izco iz Chieva, defanzivac Leandro Cabrera iz Saragose, produžena je pozajmica napadača Ante Budimira iz Sampdorie, pa je to opet donekle konkurentna ekipa ali sigurno ne za visok plasman.

Crotone(4-4-2): Cordaz – Samprisi, Ceccherini, Cabrera, Martella – Rohden, Barberis, Izco, Stoian – Trotta, Budimir

Hellas Verona FC

Stadion: Marc`Antonio Bentegodi
Grad: Verona
Kapacitet: 39.371 mesta
Godina osnivanja: 1903.godina
Menadžer: Fabio Pecchia


Ekipa Verone se ponovo vratila u elitu, nakon sezone provedene u drugoj ligi i odmah su istakli cilj za ovu sezonu a to je opstanak u društvu najboljih. Dosta se radilo u ovom prelaznom roku, dovedeno je dosta zaista iskusnih i kvalitetnih igrača a možda najzanimljivija priča jeste u režiji Antonio Cassana koji je potpisao za Veronu, da bi nakon toga dva puta penzionisao i vraćao iz penzije u samo 3 dana. Poslednji odlazak u penziju je izgleda bio i konačan ali opet nije isključeno da se vrati ponovo. Ekipa Verone se prošle sezone oslanjala na golove iskusnog Giampaolo Pazzini-a koji je postigao trećinu golova Verone, ali je u Serie A veoma neefikasan i postigao je samo 6 golova na 30 utakmica u sezoni 2015/16 kada su i ispali iz lige. Zbog toga je doveden iskusni Alessio Cerci kako bi povratio svoju karijeru i pomogao klubu. Doveden je i golman Marco Silvestri iz Leeds Uniteda kako bi golman Nicolas dobio konkurenciju i odmora pošto je branio na svakom meču prošle sezone, odbrana je pojačana dovođenjem defanzivaca Thomas Heurtaux-a iz Udinesea i Martin Caceres-a kao slobodnog igrača. Otkupljen je ugovor iskusnog defanzivca Nicolo Cherubin-a iz Bologne koji je igrao na pozajmici prošle sezone. Produžene su pozajmice vezstima Marco Fossati-u i Bruno Zuculini-u, a dovedeni su i Marcel Buchel iz Empoli-a i Daniele Verde iz Rome.

Verona(4-3-3): Nicolas – Romulo, Ferrari, Heurtaux, Souprayen – Bessa, Buchel, Zuculini – Cerci, Fares, Pazzini

Benevento Calcio

Stadion: Ciro Vigorito
Grad: Benevento
Kapacitet: 17.554 mesta
Godina osnivanja: 1929.godina
Menadžer: Marco Baroni


Benevento je veoma mali ali i ambiciozan klub koji je za samo dve godine došao iz treće lige do najjače lige Italije. U sezoni 2015/16 su osvojili ligu i po prvi put u svojoj istoriji se plasirali u Serie B, da bi već naredne sezone gde je glavni cilj bio opstanak odigrali veoma dobro i došli do finala playoffa za ulazak u Serie A, gde su uz dosta sreće i golom napadača George Puscasa u 88 minutu savladali Carpi ukupnim rezultatom 1:0 i tako izborili učešće u najjačoj ligi Italije. Što se pojačanja tiče, nisu nešto preterano trošili što je i logično pošto finansijski nisu baš moćni ali su uglavnom pozajmljene igrače iz prošle sezone, ponovo pozajmili na još godinu dana, a doveli su i golmana Vid Beleca iz Carpi-a za 1.75 miliona i iskusnog napadača Massimo Codu iz Salernitane za 1.7 miiona, a pozajmili su i talentovane veziste Danilo Cataldi-a iz Lacija i Marco D`Alessandra iz Atalante. Realno kladionice im daju male šanse za opstanak, ali postoje ekipe koje su u njihovom rangu i tu će oni tražiti svoju šansu. Jedno je sigurno, neće se predati i skupo će prodati svoju kožu na svakoj utakmici.

Benevento(4-2-3-1): Belec – Letizia, Djimsiti, Costa, Di Chiara – Chibsah, Cataldi – D`Alessandro, Puscas, Ciciretti – Coda

S.P.A.L.

Stadion: Paolo Mazza
Grad: Ferara
Kapacitet: 12.347 mesta
Godina osnivanja: 1907.godina
Menadžer: Leonardo Semplici


Još jedan veoma mali klub i debitant u Serie A, koji po prvi put u svojoj istoriji igra u eliti jeste SPAL, ekipa koja je najpoznatija po tome da je svoje prve fudbalske korake napravio legendarni Fabio Capello. Igrali su veoma dobro prošle sezone u Serie B gde su osvojili 78 boda što je bilo dovoljno za titulu i direktan plasman u Serie A. Bili su veoma aktivni u ovom prelaznom roku i uglavnom su se fokusirali na pozajmice i dovođenje zaboravljenih talenata. Jedini igrač koji je kupljen jeste iskusni štoper Udinesea Felipe koji je plaćen 1 milion, a u klub su stigli još iskusni napadač Marco Boriello, štoper Cagliari-a Bartosz Salamon, vezista Alberto Grassi, talentovani golman Udinesea Alex Meret koji je prošle sezone na 12 utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom u Serie B, nekada veliki talenat Italije napadač Alberto Paloschi iz Atalante. Njihov možda najveći adut ove sezone jeste talentovani trener Leonardo Semplici koji je trenirao mlađe sekcije Fiorentine i čovek koji je promovisao Federico Bernardeschi-a i Federico Chiesa-u u prvi tim Fiorentine. Njegova fudbalska filozofija je veoma slična onoj koju forsira trener Monaca Leonardo Jardim, sa veoma brzim transformacijama iz odbrane u napad i sa veoma ubitačnim kontra napadima.

SPAL(3-5-2): Meret – Oikonomou, Vicari, Felipe – Lazzari, Grassi, Viviani, Mora, Konate – Paloschi, Floccari

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here