petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šerif – Kukeši (Liga šampiona, 2.kolo kvalifikacija) najava i prognoza!

Kvalifkacija za Ligu šampiona-2.kolo

Šerif (Moldavija) – Kukeši (Albanija)

  Stadion: Bolshaya Sportivnaya Arena (13.460 mesta) početak 19:00 časova

Ekipa Šerifa je teže nego što se očekvalo osvojila titulu šampiona Moldavije, u regularnom delu sezonu ostvarili su skor 22-3-5 (71:15), posle kojeg su bili bodovno poravnati sa Dačijom, a imali su bod više od ekipe Milsami. U slučaju istog broja bodova u Moldaviji se igra još jedan meč između tih ekipa, a u dodatnom meču protiv Dačije, Šerif je slavio posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, u regularnom delu bilo je 1:1. U novom prvenstvu koje je upravo počelo, ekipa Šerifa slavila je u prvom kolu 5:0 protiv ekipe Zarije.

Što se tiče promena u timu tokom letnjeg prelaznog roka, veliki broj igrača napustio je tim Šerifa, prvi golman Koselov (22/0) otišao je u rumunski Iaši, Vujadin Savić (16/3 štoper) pojačao je Crvenu Zvezdu, isto kao i najbolji strelac lige i ovog tima, Brazilac, Rikardinjo (27/15), vezni fudbaleri Jabbi (20/1), Yahaya (19/0) slobodni su da potraže nove klubove, dok se Krvžić (26/5) vratio u klub iz kojeg je bio na pozajmici-Rijeku.

Tim se pojačao sa nekim igračima iz ostalih moldavskih timova, odbrana je pojačana sa dvojicom igrača iz najvećih konkurenata, Posmac(26/2/1) je stigao iz Dačije, Racu(26/6/3) iz Milsamija, dok je iz Osjeka stigao na pozajmicu golman Mikulić. Još jedno pojačanje u odbrani je Kristijano, Brazilac koji je stigao iz Volta Redonde i nastupa na mestu levog beka. U veznom redu stigli su De Noojer iz Levskog, i Anton iz Zimbrua, dok je napad pojačan Mugošom iz Minhena 1860.

Od igrača iz šampionskog tima, treba istaći Hrvata, Brozoveca (28/12) drugog strelca tima u prošloj sezoni koji nastupa u veznom redu. Bordiu (19/0) i Sušića (21/1) u defanzivi. I igrača iz Burkine Faso, Balimu (23/1) koji igra u veznom redu.

PRETHODNA učešća u evrokupovima: U sezoni 2015/16 Šerif je ispao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od ekipe norveškog Odd-a, poraz na domaćem terenu 0:3, u gostima 0:0. U prošloj sezoni 2016/17 ispali su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od ekipe Hapoel Ber Ševa, na domaćem terenu bilo je 0:0, a u gostima su pretrpeli poraz 3:2.

Očekvina postava Šerifa: Mikulić – Kristijano, Posmac, Racu, Sušić, Anton, Bajala, Brozovec, De Noijer, Damaskan, Mugoša.


Kukeši je po prvi put postao prvak Albanske lige, imali su tri boda više od ekipe Partizani iz Tirena, a ostvarili su skor 20-15-1 (51:18). Na gostovanjima su imali najviše remija u celoj ligi, ostvarili su skor 5-12-1 (19:13).

Ono što je interesantno, a vezano je za ekipu Kukušeija, to je da je jako mali broj igrača igrao tokom sezone, u rotaciji je bilo svega 14 igrača, dok je tek u poslednjim kolima još nekoliko igrača odigralo po 90 minuta. Najveći teret osvajanja titule, izneo je tandem napadača, Hrvat, Pejić (35/28) najbolji strelac tim i prvenstva, kao i njegov kolega u napadu, Makedonac Emini (30/8). Tim je sastavljen uglavnom od domaćih igrača, na golu je Kolici (35/0), u defanzivi igraju Halici (33/0) koji je i kapiten tima, Shameti (26/1),Imami (22/0), dok je Memini (12/0) napustio klub. Vezni red čini trojka koja odigrala gotov sve mečeve u sezoni, Lena (30/0), Musoli (33/0), i Brazilac, Žean Karioka (33/1). Dok su u napadu već pomenuti Pejić i Emini, zajedno sa još jednim Brazilcem Eltonom Caleom (15/2). Dovedeno je i nekoliko pojačanja, u odbrani je stigao Španac, Albert Serran(25/2/2) iz kiparske Dokse, bivšeg igrača Svonsija za koji je u tri sezone odigrao 41 meč, a stigao je i Izraelac Siraku Nasr iz Bnei Sekhina (29/3).

Interesantna informacija mogla bi da bude ta, da su neki od igrača Kukešija zadržani od strane Austrijske policije kada je ekipa krenula ka Moldaviji pod sumnjom nameštanja mečeva, posle informativnog razgovora oni su pušetni.

PRETHODNA učešća u evrokupovima: U sezoni 2015/16 ispali su tek u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u prvom kolu prošli su beloruski Torpedo Zhodino (2:0 pobeda na domaćem terenu i 0:0 na gostovanju), u drugom kolu bili su bolji od Mladosti iz Crne Gore (poraz na domaćem terenu 0:1, pobeda na gostovanju 2:4), da bi ispali od Legije, poraz na domaćem terenu 3:0 i na domaćem 0:1. U prošloj sezoni isapli su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u prvom kou su prošli ekipu Rudara iz Pljevalja, na domaćem terenu 1:1, na gostovanju pobeda 0:1, da bi u drugom kolu isapli od Austrije iz Beča( na domaćem terenu poraz 1:4, na gostovanju 0:1)

U pripremnom periodu ekipa Kukešija je odigrala tri meča, poraženi su 7:0 od Volfsbergera i 6:0 od Dinamo Moskve, a pobedili su rumunski Botosani 3:1.

Očekivana postava Kukešija: Kolici, Halaci, Shameti, Imami, Seran, Lena, Musoli, Karioka, Guri, Pejić, Emini


Ekipa Šerifa godinama ulaže velika sredstava kako bi napravila tim kadar da bude standardni učesnik grupne faze nekog od evropskih takmičenja, veliki problem može da im predstavlja odlazak puno važnih igrača iz prošle sezone, iako su za pojačanja doveli proverene igrače u domaćim okvirima ali još uvek nedokazane na međunarodnoj sceni. Za razliku od njih tim Kukešija se zna ,,u dušu“ i igraće sa istim igračima koji su osvojili titulu, interesantna je činjenica i vezna za skor na njihovim gostovanjima gde su zabeležili čak 12 remija, što dosta govori i o stilu njihove igre van svog stadiona.

PREDLOG za klađenje:

  • 1X & 0-2 gola (kvota 1,95)
  • X-1 & 0-3 gola (kvota 4,30)

Povezani članci

3 Komentari

    • Albanski fudbaleri su u Moldaviju morali krenuti preko Austrije, zbog određenih problema oko prevoza na to gostovanje. Na austrijskom aerodormu sačekali su ih austrijski policajci i njih sedmoricu odveli na informativni razgovor zbog njihovih žalbi na lošu organizaciju i nameštanje utakmica. Tako bar glasi zvanično saopštenje. Pozdrav 🙂

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje