četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Sijetl Sihoks – Arizona Kardinals – Najava meča

CenturyLink Field biće poprište divizijskog duela u kom će domaći Sijetl Sihoksi ugostiti Arizona Kardinalse. Oba tima u deseto kolo ulaze sa skorom 6-3, a ako vam kažemo da i Los Anđeles Remsi u istoj diviziji ima isti skor, onda to jasno daje do znanja koliko je ovaj meč u stvari bitan za oba tima.
Kladionice su prednost dale Sijetlu sa kvotom 1,60, a margina na poene iznosi 56,5.

Sijetl Sihoksi:

Sijetl je u blagom padu forme, a to se sve poistovećuje sa padom forme Rasela Vilsona. Do pre 2-3 nedelje Vilson je bio glavni kandidat za MVP titulu, ali onda su usledile neke partije u kojima je gubio loptu na nekarakterističan način i to se odrazilo na rezultat tih utakmica. No, i dalje je to odličan napad koji bez problema postiže dosta poena. Uprkos svim problemima, pre svega zbog povreda Rasel Vilson i dalje pronalazi način da postiže poene. Ceo tim je na njegovim plećima, on mnogo radi, a ko rati daj i greši. Najveći problem za Sijetl jeste odbrana koja je veoma loša, možda i najlošija Sijetlova u poslednjih 10 godina. Apsolutno neprepoznatljivo izgleda taj deo tima, i oni su svakako zaslužni za to što Sijetl nema nešto bolji skor.

Arizona Kardinalsi:

Ko prati NFL sigurno je video šta su Kajler Marej i Deandre Hopkins učinili Bilsima u poslednjim sekundama utakmice. Da, to će bez ikakve sumnje biti akcija sezone, jer se ono ne viđa često. Kardinalsi igraju možda i iznad svih očekivanja. Da, mnogi analitičari su predvideli njihov napredak, posebno nakon dolaska Deandrea Hopkinsa, ali sigurno ne ovoliki. Marej sjajno predvodi ovaj tim, igraju na poen više, te eto Kardinalsi u poslednjih nekoliko utakmica bez problema postižu 30+ poena.

Njihova mana su ti usponi i padovi. Neke utakmice koje su mogli da reše nisu rešili, ali bilo je onih i koje su dobili, a trebali su da izgube. Sa njima nikada nije dosadno, a samo onaj prvi meč baš protiv Sijetla je bio možda i najbolji u sezoni.

Predlog za klađenje:

I kada su Kardinalsi bili na samom dnu oni su oduvek znali kako da igraju protiv Sijetla. Dueli unutar ove divizije su jako teški za prognozu, jer svako svakoga može da pobedu bez obzira na formu i stanje unutar tima. Ono na šta mi idemo jeste jedan igrač, a to je kvoterbek Arizone Kajler Marej. Konkretno igramo da će Marej imati više od 282,5 prebačenih jardi.

Kada se analizira kvoterbek i njegova igra gledaju se ove stvari:

1) Vremenski uslovi
2) Odbrana protivnika od pas igre
3) Napadački potencijal napada koji predvodi kvoterbek

Svi ovi uslovi su ispunjeni, što znači da bi Marej mogao da ima dobru partiju večeras.

Sijetl važi za kišoviti grad, a kako stvari stoje kiše neće biti. Odbrana Sijetla je jedna od najgorih u ligi ove sezone, a ovo šta kaže statistika:

– Sijetl je poslednja odbrana lige u totalu koja u proseku dozvoli 448,3 osvojena jarda protivniku i prima 29,6 poena po utakmici.

– Sijetl je poslednja odbrana po pas igri koja u proseku dozvoli 353,3 jarde. Protivnički timovi protiv njih kompletiraju 69,7 % svojih pasova (treći najgori u ligi), a dozvoljana jardaža po pasu iznosi 8,1 po čemu su četvrti najgori u ligi.

– Sijetl je četvrta odbrana lige kada je trčanje u pitanju i tu u proseku dozvoljavaju 95 jardi po utakmici.

Pogledajmo sada poslednjih pet partija Sijetla:

– Gof vs Sijetl 27/37 kompletiranih pasova za 302 jarda
– Alen vs Sijetl 31/38 kompletiranih pasova za 415 jardi
– Garopolo + Malens 29/41 kompletirana pasa za 322 jarda
– Marej vs Sijetl 34/48 kompletiranih pasova za 360 jardi
– Kazins vs Sijetl 27/39 kompletiranih pasova za 249 jardi

Kao što se da videti iz proloženog na svih pet utakmica protivnici su barem 35+ puta bacili loptu, što ukazuje na jasan plan, a on glasi napadaj sekonderi napadaj sekonderi. Sijetl je samo jednom dozvolio ispod 300 jardi i to protiv Minesota u meču u kom je Dalvin Kuk (trkač) radio šta je hteo. Poražavajuća statistika i tu se ništa ne menja.

Da vidimo sad kako igra Marej u poslednjih par utakmica.

– Marej vs Bilsi 22/32 kompletirana pasa za 245 jardi postignut 32 poena
– Marej vs Dolfinsi 21/26 kompletiranih pasova za 283 jarda postignut 31 poen
– Marej vs Sijetl 34/48 kompletiranih pasova za 360 jardi postignuto 37 poena.

Kardinalsi igraju kao u transu i postižu poene bez poteškoća.

Predlog za klađenje: Marej više od 282,5 prebačenih jardi 1,85

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje