Advertisement

Ekipa Sijetl Sihoksa zabeležila je 10 pobedu u ovogodišnjem šampionatu NFL-a. Sijetl je u popularnom “Monday night footballu” savladao Minesotu Vajkingse sa 37-30, i izjednačio se sa divizijskim rivalom San Francuskom na vrhu NFC-a.

https://twitter.com/NFL/status/1201720715575201792

Meč je bio više nego izjednačen. Prvo poluvreme je pripalo Minesoti rezultatom 17-10, ali stanje na terenu je prikazivalo egal igru. Ključ ovog meča je bila treća četvrtina koju si Sihoksi dobili sa 17-0 i preuzeli vođstvo. Odbrana je izdejstvovala fambl, a napad je sa dva tačdauna i fild golom odradila svoj deo posla.

Inicijativu iz treće četvrtine Sihoksi su preneli i u četvrti u ranim tačdauonom Rašada Penija poveli sa 34-17. Tu je za mnogo meč bio gotov, ali ne i za  Minesotu koja se nije predavala. Kirk Kazins je za svega pet minuta doveo svoj tim do dva tačdauna i doneo dramu u meč. Prvi tačdaun je postigao Lakuon Tradvel, a ubrzo nakon njega upisao se i Kajl Rudlof. Na nesreću Minesote, njihov kiker Den Bejli je promašio šut za ekstra poena i rezultat je bio 34-30.

Do kraja utakmice Sijetl je čuvao loptu, a konačan rezultat doneo je Džejson Mejers fildgolom, koji je Sijetlu doneo važnu pobedu u borbi za prvo mesto u diviziji, ali i konferenciji.

Rasel Vilson je utakmicu završio sa 240 prebačenih jardi uz dva pasa za tačdaun i jedan intersepšn, dok je Kirk Kazins prebacio 276 jardi uz dva pasa za tačdaun i intersepšn.

Nakon ove utakmice Sijetl je na skoru 10- i deli prvo mesto u diviziji sa San Franciskom, a sa druge strane, Minesota je na skoru 8-4 i za sada drže mesto koje vodi u plej of.


Autor fotografije: Ted S. Warren

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here