utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

SIMONA HALEP – KIKI BERTENS – NAJAVA ŽENSKOG FINALA U MADRIDU

U velikom finalu turnira u Madridu gledaćemo duel između Simone Halep i Kiki Bertens. Po prikazanom do sada ove dve teniserke su najviše pokazale, i sasvim zasluženo se nalaze u finalu. Ako se uzme u obzir da je šljaka omiljena podloga i jednoj i drugoj, nema sumnje da nas očekuje spektakularno finale.

Simona Halep je dvostruka šampionka ovde u Madridu. Eventualna pobeda bi joj donela povratak na prvo mesto, što joj je jedan od ciljeva sigurno. Sjajna Rumunka igra fenomenalno ove nedelje, a to potvrđuje i statistika koja kaže da je do ovog finala izgubila samo jedan set. Taj set je izgubila od Belinde Benčić, ali odmah nakon toga je ubacila u veću brzinu i treći set osvojila sa 6:0. Čini se da Simona Halep ima još prostora za napredak, ali otom potom.
Simona Halep ima veliku podršku navijača, što ne čudi, jer je Jan Cirjak vlasnik turnira, a svi znamo ko je i šta je Cirjak.

Što se Kiki Bertens tiče mora se priznati da je pomalo neprimetno došla do ovog finala. Ipak, to je samo plus za nju, a njene partije su bile više nego dobre. Na putu ka finalu Holanđanka je pobedila Siniakovu, Oštapenko, Sevastovu, Kvitovu i Stivens. Do finala je došla bez izgubljenog seta što sam potvrđuje koliko je bila dominatna. Bertens može da igra nešto rasterećenije, jer je uspela da odbrani finale koje je igrala prošle sezone.

Ako bi ušli u neku dublju analizu ovog meča jasno je da će se velika borba voditi sa osnovne linije. Obe se sjajno kreću, obe su sjajne u defanzivi i zaista će sitnice odlučiti. Psihološki faktor bi mogao da odigra svoju ulogu kao i uvek. Simona Halep iako je mnogo isksunija u ovakvim mečevima od Bertens, ona nije poznata kao igračica koja igra dobro finala. Do osvajanja Rolan Garosa, Simona Halep je uglavnom gubila ona velika finala. Statistika kaže da je Simona Halep u poslednjih 12 finala izgubila barem set, što samo potvrđuje koliko ima nervoze u njenoj igri u finalima.
Kiki Bertens je dobra igračica, Kiki Bertens se neće uplašiti velikog stadiona i protivnice, te smo mišljenja da ovaj meč može da dobije sjajna Holađanka. Zanimljivo je da su već igrale veliko finale u Sinsinatiju, a Bertens je slavila sa 2:1.

Pobeda Kiki Bertens svakako dolazi u obzir, ali mi smo uvek za sigurniju varijantu, što je su ovom slučaju hendikep gemovi na Bertens.

Predlog za klađenje: Kontra hendikep gemovi -3,5 1,65

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje