Advertisement

Pol Braun stadion biće poprište duela u kojem će Sinsinati Bengalsi dočekati svog ljutog divizijskog rivala Baltimor Rejvense. Ovaj meč ima veliki značaj za obe ekipe iz nekoliko razloga:

1) Svi koji iole prate NFL znaju da je upravo Sinsinati pobedio Baltimor u poslednjem kolu regularnog dela sezone. Tim porazom Balitmor je ispao iz plej ofa, a ta utakmica ništa nije značila Bengalsima. Balitmor je spreman za osvetu i nema sumnje da će sve učiniti za pobedu.

2) Najveći značaj ove utakmice leži u tome što će pobednik ovog meča imati 2-0 u svojoj diviziji. Ovo je veoma bitno, jer Stilersi koji su generalno gledano najjača ekipa u diviziji imaju velikih problema. Saga oko Leviona Bela i dalje traje, a naslućuje se da na kraju od potpisa neće biti ništa, i da će Bel čekatai 11. kolo kada se mogu vršiti trejdovi. Bez Leviona Bela Picburg Stilersi su za 30% slabija ekipa i zato je ovo bitan meč za obe ekipe.

3) Treća i poslednja stvar je činjenica da Picburg igra sa Kanzansom koji je vrlo moćan tim, a Stilersima niko ne može da garantuje pobedu u tom meču. Dakle, ko bude imao 2-0 imaće lepu prednost, jer Stilersi nisu pobedili u prvom kolu Klivlend.

Sve ovo ukazuje da će večerašnji meč biti na ” krv i nož” i da će prštati na sve strane.

Sinsinati Bengalsi:

Sinsinati je u prvom kolu pobedio Indijanapolis. Iskreno rečeno ta pobeda je pre meča i bila očekivana za nas, jer QB Koltsa Endru Lak nije izgledao baš najbolje u predsezoni. No, na utakmici je bio odličan. Lak je bacio 305 jardi uz 2 TD, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu. Indijanapols je vodio tokom cele utakmice, imao napad za pobedu, ali u najgorem mogućem trenutku se dogodio fambl koji je na kraju prešao u TD za protivnika što je značio kraj utakmice.

Dalton je u tom meču bacio 243 jardi uz 2 TD i 1 INT. Pored njega lideri tima su bili Džoi Mikston koji je istrčao 95 jardi uz 1 TD i 4 istrčana dauna, i A.J. Grin koji je imao 92 uhvaćene jarde 1 TD, ali i 2 fambla.

Sve u svemu Benglasi nisu blistali, po našoj slobodnoj proceni trebali su da izgube, ali pobedi se u zube ne gleda.

Izostanci Sinsinati:

WR: Kodi Kor (povreda leđa) upitan za ovaj meč
LB: Preston Braun (povreda zgloba) upitan za ovaj meč

Baltimor Rejvensi:

Što se Baltimora tiče oni su više nego očekivano pregazili Bafalo Bilse koji idu u stvaranje novog tima. Sve što je Baltimor poželeo on je to i uradio. Flako je bacio 236 jardi uz 3 TD i 1 sek. Hvatački korpus je bio na visini zadatka, jer su Vili Snid, Džon Braun i Majkl Krebtri ostvarili po 1 TD. Prvi trkač tima Aleks Kolins nije bio toliko zaposlen, ali je i pored toga uspeo da se upiše sa jednim TD. Baltimor je toliko dominirao da je glavni trener Harbou u pojedinim trenucima na terenu imao 2 QB koji su pokušali da odigraju neke akcije. One uglavnom nisu prolazile, ali sama činjenica da su igrali sa dva QB je jasan pokazatelj koliko je Baltimor bio dominantan na toj utakmici.

Izsotanci za Baltimor:

TE: Hejden Hurst (povreda stopala)
RB: Kenet Dikson (povreda kolena)
DT: Vili Henri (povreda stomaka)
CB: Mauris Kenedi (povreda noge)
WR: Džanarion Grant (povreda ruke) – upitan za ovaj meč

Tok utakmice:

U ovom trenutku Baltimor izgleda kao raznovrsniji tim. Ove sezone ceo hvatački korpus je promenjen u nadi da će Flako konačno pustiti ruku kako on zna. Videli smo protiv Bafalo da Flako koristi sve hvatače podjednako, jer su sva trojica postigli po 1 TD. Sa druge strane, Bengalsi imaju A.J. Grina koji je alfa i omega i gotovo svi napadi idu na njega. Protiv Koltsa na Grina je odigrano 8 napada, a na ostale glavne hvatače je zbirno odigrano 8 napada.

Kada je trčanje u pitanju Baltimor ima Aleksa Kolinsa, Keneta Diksona i Džavariusa Alena koji su zbirno istrčali 74 jarde. Činjenica to nije mnogo, ali s obzirom kako je radio napad kroz vazduh nije bilo potrebe za trčanjem. Ono što je mana za Baltimor jeste činjenica da im neće igrati Kenet Dikson koji se povredio u prvom kolu. Njegova zamena će biti De Lans Tarner koji će doći iz tima za vežbanje. Tarner je imao sjajnu predsezonu, a pošto Diksona neće biti duže vreme ovo je sjajna prilika za njega da se pokaže i dokaže.

Kada je Sinsinati u pitanju oni imaju jednog pravog trkača, a to je Džoi Mikston koji je istrčao 95 jardi u prethodnoj utakmici. Na njega je otišlo čak 17 akcija, a drugi trkač Đovani Bernard je imao samo jednu akciju u kojoj je upisao negativne jarde.

Iz ovoga se može zaključiti da Baltimor ipak ima širi roster i više opcija u napadu što u ovakvim mečevima može da bude velika prednost. Odbrana Bengalsa protiv Koltsa nije izgledala sjajno, Endru Lak je u velikoj većini slučajeva dovodio svoj tim do poena, ali falilo je na kraju malo i sreće.
Ako u prvoj utakmice dopustite protivniku 305 jardi kroz pas, to je jasan pokazatelj da nešto ne štima u odbrani, a pošto Baltimor ima 3 sjajna hvatača nema sumnje da će biti prostora za njih i večeras.

Takođe, ne treba zaboraviti i odbranu Baltimora koja se ne može porediti sa odbranom Koltsa. Baltimorova odbrana je prošle sezone bila u prvih 5 odbrana u celoj ligi, a tokom leta se nije menjala. To je odbrana koja je izdejstvovala najviše izgubljenih lopti u celoj ligi, a Miksona sada čeka mnogo teži zadatak.

Sve u svemu kada se sve sabere i oduzme Baltimor je malčice bliži pobedi. Glupo je pričati o motivu za ovu utakmicu, ali činjenica da su ispali iz plej ofa baš zbog Sinsinatija nagoveštava da ipak Baltimor ima motiv više za pobedu.

Obe ekipe u ovom trenutku više igraju na napad nego na odbranu, a pošto je Baltimor malčice bliži pobedi mi vam predlažemo da probate over opciju na Baltimor koji treba da postigne više od 21,5 poena.

Predlog: Baltimor više od 21,5 poena 1,85 (kladionica Maxbet)

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here