četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Situacija u španskom timu se popravlja

U španskoj reprezentaciji situacija se popravlja poslednjih dana pred meč sa Švedskom. Dvoje zaraženih COVID-19, izolacija kapitena Serhio Busketsa, dva testa svakog igrača i odluka vlade i administracije saveza da se vakcinišu u poslednjem trenutku. Tada je trener Luis Enrike podelio igrače da treniraju pojedinačno tako da nema kontakata, a poslednju kontrolu odigrali su mladi do 21 godine. Španija je domaćin protiv Švedske na Euro 2020 u grupi E sutra od 21.00.

Strahovi su se pojačali nakon što se ispostavilo da je na testovima bio još jedan pozitivan defanzivac Diego Llorente. Ispostavilo se da je njegov pozitivan test pogrešan, a drugi već negativan. Testiranja ostalih igrača su takođe negativna.

Situaciju doživljavamo kao napola pun pehar„, rekao je Llorente. „Ova situacija nas čini jačima kao tim i kao grupu prijatelja. Pomaže nam da ojačamo atmosferu pred mečeve koji dolaze na prvenstvo.“

UEFA je promenila domaćina Španije i mečevi su prebačeni iz Bilbaa u Sevillu, jer region Baskije ne može da dozvoli gledaoce. Međutim, La Cartouche se sprema da primi 16.000 ljudi. Španci će se tamo sastati i sa Poljskom i Slovačkom, kao i u četvrtini finala.

Španija je juče odradila prvi pun trening sa svim igračima, a danas će selektor Luis Enrike odlučiti ko će zameniti Busketsa. Rodri Hernandez, koji igra za Manchester Citi, izgleda da će zameniti iskusnog veterana.

Nadam se da u našem timu nećemo imati više slučajeva koronavirusa, a ne želim to rivalima. Želim da prvenstvo postane spektakl, a publika da se zabavi na tribinama. Zaista se nadam normalizaciji, „rekao je Luis Enrike.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje