subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sjajni Vavrinka eliminsao Medvedeva posle preokreta

Švajcarski teniser Stan Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Danilom Medvedevom. Vavrinka je dobio još jedan maratonski meč koji je trajao tri i po sata, a konačan rezultat je bio 3:2, po setovima 6:2 2:6 4:6 7:6 (7:2) 6:2.

Šampion iz 2014. godine je imao sjajan početak meča. U prvom setu je funkcionisalo apsolutno sve u njegovoj igri, a rezultat svega jesu dva brejka i osvajanje prvog seta sa 6:2.

Nakon odličnog prvog seta Vavrinka je znatno pao u nastavku meča. Švajcarac je upao u veliku krizu što je Medvedev znao da iskoristi. Mladi Rus je uzvratio istom merom osvojivši drugi set sa 6:2, a nakon toga je jednim brejkom osvojio treći set i poveo sa 2:1.

Činilo se da Medvedev ima sve u svojim rukama, ali nešto se pitao i Vavrinka. Četvrti set nije doneo brejk lopte, a Vavrinka je očigledno najbolje čuvao za sam kraj. Iskusni Švajcarac je odigrao perfektan taj brejk koji je osvojio sa 7:2 i izjednačio na 2:2.

Osvajanje taj brejka je svakako bila ključna stvar za Vavrinku, jer je on bio u naletu. Medvedev je u odlučujućem petom setu izgledao nemoćno, što je Vavrinka iskoristio i sa dva brejka došao do velike pobede.

Za plasman u polufinale Vavrinka će igrati protiv boljeg iz duela Rubljov/Zverev.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje