četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Skandalozni rasizam obeležio utakmicu La Lige (video)

Cadiz je slavio protiv Valensije sa 2: 1 u meču 29. kola La Lige. Ipak, meč će se pamtiti po prekidu u 32. minutu. Do njega je došlo nakon što je gostujući tim u znak protesta napustio teren. Razlog za to je rasistički komentar domaćeg igrača Juan Cala prema tamonputom igraču „slepih miševa“ Mukhtar Diakhaby. Posle dvadesetominutnog čekanja, obe ekipe su izašle na teren i nastavile meč od njegovog 30. minuta.

https://www.youtube.com/watch?v=A08P1IbrwV8

Skandal je počeo u 30. minutu. Tada je u faulu Diakhaby dobio duel protiv Cala , a utakmica je nastavljena. Nekoliko sekundi kasnije, međutim, defanzivac Valensije sustigao je igrača Cadiza i tražio obračun sa njim. Intervenisali su igrači domaćina, kao i sudija koji je pokušao da smiri Dijakabija . Međutim, Francuz je otišao u svlačionicu, a za njim i svi saigrači.

Otprilike 20 minuta kasnije, međutim, obe ekipe su se pojavile na terenu i meč je nastavljen. Nalog Valensije na Tviteru razjasnio je šta se dogodilo sa timom tokom vremena koje su igrači proveli u svlačionici. „Pružamo svu svoju podršku Diakabiju. Fudbaler, koji je vređan rasistički, zatražio je od saigrača da se vrate na teren. PODRŽAVAMO VAS, MUKTAR! NE RASIZMU!“. Međutim, sam Diacabi odbio je da se vrati u igru i zamenio ga je Hugo Guillaume.

Što se tiče samog razvoja meča, upravo je Kala otvorio rezultat za „Žutu podmornicu“ u 14. minutu, kada je glavom presreo Falijev centaršut . Samo pet minuta kasnije, međutim, Gonzalo Gedeš je u hodniku napravio sjajan pas za Kevina Gameira , koji je izjednačio za „Los Che“. U 37. minutu obližnja prečka zaustavila je snažan udarac Thierrija Koreaa iz ekipe Valensije. Pobednički gol na meču postigao je rezervista Markos Mauro u 88. minutu, kada je preciznim udarcem glavom pogodio posle zamene Ivana Aleja. Na tabeli Valensija je 12. sa 33 boda, a sa bodom manje Cadiz 13..

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje