četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Slavni igrač objavio kraj karijere

Frank Lampard slavni engleski fudbaler objavio je danas da se povlači iz profesionalnog igranja fudbala u tridesetosmoj godini.

Karijera Franka Lamparda trajala je 21. godinu, a tokom nje je tri puta osvajao titulu šampiona Engleske, jedno Ligu šampiona, 4 Fa kapu,3 Liga kupa, 2010-te osvojio je i Ligu Evrope. A najveće individualno priznanje osvojio je 2005. kada je proglašen najboljim igračem Engleske. Za nacionalnu selekciju Engleske odigrao je 106 utakmica i postigao 26 golova. Dok je klub za koji je odigrao najviše mečeva Čelzi u kojem je nastupao 626 puta uz 208 golova i 150 asistencija.

Njegovo saopštenje za javnost:“ Posle 21 neverovatne godine, odlučio sam da je pravo vreme da završim moju karijeru kao profesionalni fudbaler. Primio sam u poslednje vreme puno uzbudljivih ponuda iz Englske i inostranstva, ali sa 38.godina osećam da je pravo vreme za novo poglavlje u životu. Preponosan sam na trofeje koje sam osvojio, na to što sam predstavljao moju zemlju preko sto puta i na preko 300 postignutih golova u karijeri. Imam da se zahvalim mnogim ljudima. Zahvaljujem se mojim roditeljima koji su me vaspitali da budem vredan radnik, posvećen i profesionalan, i što su mi usadili vrednosti koje nosim u sebi i dan danas. Zauvek ću biti zahvalan na podršci mojoj porodici, mojoj supruzi Christine i mojim ćerkama Luni i Isli. Ono što su mi one pružale van terena, bila je moja snaga na njemu. Volim vas puno. Takođe moji prijatelji i moj tim uvek je bio tu za mene. Želim da se zahvalim sjajnim igračima, trenerima, menadžerima, i ostalom osoblju u klubovima sa kojima je bilo zadovoljstvo sarađivati.Najveći deo mog srca pripada Čelziju, klubu za kojeg me vežu mnoge lepe uspomene. Nikada nisam zaboravio šansu koju su mi pružili i uspeh koji smo uspeli zajedno da zabeležimo. Nemguće je da se pojedinačno zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli i podržavali toko 13 godina dugogo igranja za Čelzi.Sve što mogu da kažem da je da sam od dana kada sam potpisao prvi ugovor sa Čelzijem pa do danas, zahvalan svima i svakome tamo. Navijači Čelzija su meni i mojim saigračima uvek davali neverovatnu pordšku. Njihova strast i glad za pobedama su me lično terale da budem uvek najbolji. Ne bih bio to što jesam da nije njih.“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje