Advertisement
MaxBet

Slovačka teniserka – Dominika Cibulkova saopštila je indormaciju da u 30. godini života prestaje sa profesionalnim igranjem tenisa.

Ona se odlučila da tako “okači reket o klin” zbog učestalih problema sa povredama u poslednjim mesecima.

“Danas, sa pomešanim osećanjima, imam nešto da podelim sa svima vama. Kao što znate, već nekoliko meseci ne igram turnire. Ono što je počelo kao ponavljajuća Ahilova povreda, razvilo se u jedan od najtežih trenutaka u mom životu – odlučivanje šta da radim u mojoj teniskoj karijeri. Nakon puno razmišljanja, razgovora i podrške porodice, prijatelja i mog tima, konačno sam odlučila da se neću vraćati na terene kao takmičar. To je trenutak ispunjen tolikim osećanjima – tugom, strahom od nepoznatog, ali i uzbuđenjem o tome šta će život doneti u budućnosti. Radujem se što ću zakoračiti u sledeći deo svog života i poduzimati nove izazove, provoditi srećna vremena sa porodicom, prijateljima, sklapati nova prijateljstva, posećivati nova mesta i stvarati nova sećanja. Nedostajaće mi podrška navijača na teniskom terenu, ali nikad vas neću zaboraviti, jer će tenis uvek biti deo mene. Novo poglavlje počinje sada”, poručila je Cibulkova.

Svoju profesionalnu tenisku karijeru započela je 2004. godine i ukupno je osvojila 8 WTA titula u singl konkurenciji. Najbolji plasman na WTA listi imala je u martu 2017. godine (kada je bila četvrta na svetu), a karijeru je okončala sa skorom od 450 pobeda i 299 poraza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.