petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

SOFIJA KENIN – GARBINJE MUGURUZA – NAJAVA FINALA AUSTRALIJAN OPENA

Nekako su brzo proletele ove dve nedelje u Melburnu. Danas je na programo žensko finale u kojem će snage odmeriti Amerikanka Sofija Kenin i Španjolka Garbinje Muguruza. Kladionice su izašle sa 1,60 kvotom na pobedu Muguruze, što je sasvim ok ako se uzmu prikazane igra tokom ove dve nedelje.

Sofija Kenin je bez ikakve sumnje veliko iznenađenje ovogodišnjeg Australijan opena. Niko ne sumnja u kvalitet ove mlade američke teniserke, ali niko na svetu pre početka turnira nije mogao da pretpostavi da će ona igrati u finalu. Iako je postavljena za 14. nosioca na turniru, Sofija Kenin je imala dosta sreće kada je žreb u pitanju. Na putu ka finalu je redom pobeđivala Trevisan, Li, Žang, Gof, Žabeur i Barti. Osim Ešli Barti ostatak protivnica ne pripada samom kremu ženskog tenisa. Mnogo sreće sa žrebom, ali ženski tenis je toliko nepredvidiv da je svaki niz pobeda značajan, i jasan pokazatelj da je određena igračica u dobrom ritmu.

Protiv Ešli Barti Keninova je imala mnogo sreće, jer je Australijanka tokom većeg dela imala prednost. Ipak, u onim odlučujućim trenucima Barti je padala i to je Keninova iskoristila.

Sa druge strane Muguruza se vraća tamo gde pripada, a to je sam vrh WTA liste. Čini se da su pripreme na Kilimandžaru dale svoj rezultat. Španjolka je nakon dve grend slem titule totalno pala i očigledno joj je bila potrebna promena. Ovo što prikazuje u Melburnu je ono najbolje od nje, jer je na putu ka finalu pobedila tri top 10 teniserke. Redom su padale Rodžers, Tomljanović, Svitolina, Bertens, Pavljučenkova i Halep. Kao što se da videti paklen žreb za Muguruzu, ali ona je eto do finala izgubila samo dva seta i to u prva dva kola. Iz kolo u kolo ona je igrala sve bolje i nema sumnje da je puna samopouzdanja pred ovo finale.

Kada je analiza meča u pitanju moramo početi od Muguruze i dati njoj prednosti. Pre svega ističemo iskustvo koje je na njenoj strani. Ipak, je ona dvostruka grend slem šampionka koja ima iskustva igranja ovakvih mečeva. Ovo može da bude i presudno, jer Sofija Kenin koliko god da kvaliteta ima ipak prvi put igra ovako bitan meč.

Muguruza je pokazala da može da igra protiv svih na ovom turniru. Kada kažemo svih mislimo pre svega na sve tipove protivnika. Bez obzira dal sa druge strane bila igračica koja je defanzivno orijentisana, ili igračica koja udara snažno kao ona, Muguruza je izlazila kao pobednik. Prosto, kada imate samopouzdanja onda se sve može, a Muguruza ga sigurno ima.

Svaka čast Sofiji Kenin na svemu, ali ona će ovde biti u podređenom položaju. Kada je Muguruza na nivou i one najbolje teniserke padaju, a Sofija sigurno ne spada među najbolje barem za sad.

Predlog za klađenje: Pobeda Muguruze 1,60

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.vavel.com/en-us/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje