utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sofija Kenin osvojila Australijan open!

Američka teniserka Sofija Kenin osvojila je Australijan open. Mlada Amerikanka je u velikom finalu savladala Španjolku Garbinje Muguruzu rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:2 6:2.

Publika u Melburnu je bez ikakve sumnje uživala u fantastičnom tenisu. Sve što jedno finale ovako velikog turnira može da pruži viđeno je danas u Melburnu.

Bolje otvaranje meča je imala Muguruza koja je već na startu meča došla do brejka. Španjolka je maksimalno koristila početnu nervozu protivnice, te je nakon brejka imala još nekoliko šansi za dupli brejk. Ipak, Sofija Kenin je uspela da se izvuče iz nezogdne situacije i nakon toga dođe do poravnanja. Činilo se da će uspeti da preokrene prvi set u svoju korist, ali Muguruza je nakon pretrpljenog brejka reagovala ribrejkom koji joj je doneo set.

Bez obzira na gubitak prvog seta bilo je jasno da Kenin igra sve bolje i bolje. Njeni udarci su dobili na snazi i oštrini, te su se stvari na terenu promenila. Amerikanka je bila ta koja je dominirala i sa dva lagana brejka došla do 1:1.

Ključni detalj meča je svakako peti gem trećeg seta u kojem je Kenin spasila tri vezane brejk lopte. Amerikanka je bila hrabra i sjajnim udarcima je uspela da se izvuče i pritisak prenese na protivnicu. Muguruza je nakon neiskorišćenih brejk lopti pala i do kraja meča nije osvojila nijedan gem.

Amerikanka je tako došla do prve grend slem titule u karijeri, dok je Muguruza ostala na dve titule.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje