četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ŠOK: Mesi odlazi!

Jedan od ponajboljih fudbalera svih vremena – Lionel Mesi i definitivno odlazi iz redova španskog velikana – Barselone!

Ovu informaciju potvrdio je i sam klub na oficijalnom sajtu, što je zaista uzdrmalo čitavu svetsku javnost. Naime, novi predsednik – Đoan Laporta je nedavno uverao da je nova saradnju sa reprezentativcem Argentine „gotova stvar“, ali se sada sve preokrenulo i 34-godišnji napadač neće potpisati novu saradnju, jer mu je predhodna istekla 1. jula i od tada ima status slobodnog agenta.

„Uprkos tome što je postignut dogovor između Barselone i Lionela Mesija, uz jasnu nameru obe strane da danas potpišu novi ugovor, on se ipak ne može realizovati zbog ekonomskih i strukturalnih prepreka (pravila La Liga). Stoga, Lionel Mesi neće nastaviti karijeru u našem klubu. Barselona se od srca zahvaljuje igraču na doprinosu i želi mu sve najbolje u privatnom i profesionalnom životu“, navodeno je u saopštenju kluba.

Mesi tako nakon 21. godine odlazi sa stadiona „Nou Camp“ na koji je stigao kao 13-godišnjak. U dresu ovog kluba je „dao sve“ – 672 postignuta pogotka, 305 asistencija na 778 odigranih duela, 10 titula prvaka „La Liga“, četiri trofeja u Ligi Šampiona, kao i pregršt drugih pehara (ukupno 35), ali i individualnih priznanja od kojih su svakako najznačnije – šest „Zlatnih lopti“.

Ipak, posle više od dve decenije došlo je vreme za rastanak na relaciji Mesi-Barselona, a pred sjajnim Argentincem sada su dani odluke, jer zasigurno svi najveći evropski klubovi pokušaće da osiguraju njegov potpis…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje