Advertisement
MaxBet

Samo dve nedelje pred početak jubilarne 100. sezone u NFL-u, izašla je neverovatna vest. Kvoterbek Indijanapolis Koltsa Endru Lak na zaprepašćenje javnosti u Americi, rešio je da okači kopačke o klin i ode u penziju.

Razlog za ovako radikalnu odluku jesu povrede, koje su Laka mučile tokom cele karijere.

Lak je u NFL-u ušao 2012. godine kao prvi pik sa drafta. Imao je veoma težak zadatak da zameni legenradnog Pejtona Meninga, koji je doneo poslednju titulu Koltsima.

Prva sezona u NFL-u je bila kao iz snova za Endrua Laka. Postao je rekorder po broju prebačenih jardi za jednog rukija, a u svojoj prvoj sezoni je odveo Koltse u plej of. Sledeća sezona je bila još bolja, je su Koltsi igrali finale konferencije.

Niko nije mogao ni da zamisli da će karijera Endrua Laka od tog trenutka da ima strmoglav pad, a za sve su krive povrede koje su ga odvajale od terena na duži period.

Endru Lak se prošle sezone vratio na teren, nakon dve godine pauze zbog povrede ramena. Bez obzira na pauzu, Lak je sjajno vodio svoj tim i na kraju je sa svojim Koltsima igrao plej of. Ipak, u pauzi između dve sezone pojavile su se dve povrede, koje su očigledno bile kap koja je prelila čašu.

Izjava Endrua Laka:

“Odlazim u penziju, ali ovo nije laka odluka. Ovo je najteža odluka koju sam ikada doneo, ali je ispravna. Povrede su mi odnele ljubav prema igri, zaglavljen sam u procesu i onemogućen da živim život kakav želim. Posle 2016. godine sam konstantno igrao pod bolovima, nisam mogao lepo ni da treniram i zaista ne želim više da prolazim kroz to”, poručio je Endru Lak posle poraza od Čikago Bersa u predsezoni.

Endru Lak je karijeru je završio sa četiri Proboul učešća, 23.671 prebačenim jardom i 171 tačdaunom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.