utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šok u Monte Karlu, Evans izbacio Đokovića

Britanski teniser Danijel Evans prioredio je najveće iznenađenje u dosadašnjem delu turnira u Monte Karlu. Britanac je u okviru treće runde savladao prvog tenisera sveta Novaka Đokovića rezultatom 2:0, po setovima 6:4 7:5.

Za tenisku javnost potpuno neočekivana, ali mora se reći zaslužena pobeda Evansa. Od početka meča se moglo videti da Đoković neće imati lak zadatak. Evans je imao dosta bolji početak meča i maksimalno je iskoristio početnu tromost Đokovića. Britanac je napravio dva brejka i poveo sa 3:0. Đoković je podigao nivo igre, vratio jedan brejk i nakon toga imao dve šanse za potpuni povratak u set, ali Evans se izvukao i kasnije bez većih problema priveo prvi set kraju.

Bilo je očigledno da Đoković diže igru i to se momentalno odrazilo na rezultat. Srpski teniser drugi set otvara brejkom, ali Evans nije posustajao. Britanac se vratio sredinom seta i konsantno vršio pritisak na protivnika. Đoković je sjajno riternirao, bio agresivan, ali Evans je imao za sve odgovor.

Na kraju u neizvesnoj završnici drugog seta Evans je bio bolji u ključnim momentima i brejkom u 11. gemu prelomio meč na svoju stranu.

Za plasman u polufinale Evans će igrati protiv Belgijanca Davida Gofana.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje