sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šok za Ferari u Bahreinu, Hamilton „ukrao“ pobedu Lekleru

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na trci za Veliku nagradu Bahreina. Trka je donela velika uzbuđenja od početka pa do samog kraja, a na kraju Hamilton je uz mnogo sreće došao do trijumfa. Drugi je bio njegov timski kolega Valteri Botas, dok je treći bio vozač Ferarija Šarl Lekler koji je ujedno i najveći „gubitnik“ ove trke.

U prvih 10 našli su se još Maks Ferštapen, Sebastijan Fetel, Lando Noris, Kimi Raikonen, Pjer Gasli, Aleksander Aldon i Serhio Perez.

Tok trke:

Na samom startu trke bilo je mnogo uzbuđenja. Sebastijan Fetel je uspeo da pretekne timskog kolegu Šarla Leklera, koji je imao loš start. Lekler je izgubio dve pozicije, ali to ga nije nimalo poremetilo. Kako je trka odmicala bilo je jasno da je Lekler najbrži, i on je relativno brzo povratio čelnu poziciju. Tokom cele trke mladi vozač Fererija je držao sve u svojim rukama. Nametnuo je veoma jak tempo koji Fetel i vozači Mercedesa nisu mogli da prate. Činilo se da će Ferari duplom pobedom potvrditi dominaciju koju su imali tokom svih treninga i kvalifikacija, ali na njihovu žalost nije bilo tako.

Sredinom trke došlo je do duela između Fetela i Hamiltona iz kojeg je Hamitlon izašao kao pobednik. Na nesreću Fetela, vozač Vilijamsa Džorž Rasel je naleteo na Fetela i oštetio mu prednje krlo. Fetel je bio primoran da još jednom ode u boks, i za njega borba za visok plasman je bila gotova.

Ipak, ni to nije bio kraj drame za vozače Ferarija. Samo deset krugova pred kraj trke pojavio se problem sa agregatom Šarla Leklera. Luis Hamilton je iz kruga u krug nadoknađivao po 3-4 sekunde i bilo je jasno da će ga preteći. Nakon Hamiltona, Leklera je pretekao i Valteri Botas.

Utešna stvar sa mladog Leklera je izazak vozila bezbednosti koji mu je spasio mesto na postolju. Naime, u samom finišu trke oba vozača Renoa su izleteli sa staze i tako sprečili Maksa Ferštapena da prestigne Leklera i domogne se trećeg mesta i pobedničkog postolja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje