petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sonja Vasić: Ne bežimo od očekivanja

U Tokiju je održana zvanična konferencija srpskog olimpijskog tima, na kojoj su se medijima obratili Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS, kao i olimpijci: Novak Đoković, Filip Filipović, Maja Ognjenović i Sonja Vasić.

Svi su izrazili čast i zadovoljstvo zbog učešća i najavili da će dati sve od sebe kako bi svoju zemlju predstavili na najbolji mogući način na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Naše najbolje košarkašice na Igrama startuju 26. jula, kada će u 10,20 časova, po srpskom vremenu, igrati protiv Kanade. Na zajedničkoj konferenciji, Sonja Vasić je u ime košarkašica iznela očekivanja:

– Psihički smo zrelije u odnosu na Igre u Riju, ali definitivno nam je komplikovan raspored. Uz Novaka, mi smo jedini predstavnik Srbije koji je imao teško i važno takmičenje pre ovoga. Imale smo malo vremena da se pripremimo za Tokio. Biće teško, ne postoji zemlja gde se ne igra ženska košarka. U košarci je posebno teško jer se praktično igra za dve medalje, jedna je tu za Ameriku. Preambiciozno je pričati o odbrani medalje iz Rija, ali ne bežimo od pritiska, ne bežimo od očekivanja i nadamo se da ćemo ih ispuniti – poručila je Sonja.

Pričala je i o neizvesnosti pred sam polazak u Tokio.

– Dobro sam, dobro smo, definitivno je ovo bio izazovan period za porodicu, psihički i emotivno naporan, do poslednjeg trenutka nismo znali da li ćemo biti ovde. Teško je, kada toliko dugo čekaš nešto, a onda se suočiš sa nečim gde nemaš nikakvu kontrolu. Ni Miloš, ni ja nismo u najboljem stanju, tako da nismo sigurni da li ćemo najbolje predstavljati Srbiju koliko bismo želeli i mogli. Imam sreću što igram timski sport, jer imam ekipu koja ne zavisi od mene. Njih 11 će mi sve olakšati i to će me učiniti još ponosnijom što sam deo ovog sastava – izjavila je Sonja Vasić.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje