petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Soumah i zvanicno u Partizanu!

Fudbalski klub Partizan, angažovao je odličnog veznog fudbalera poreklom iz Gvineje, Seydoubu Soumaha, koji stiže iz slovačkog Slovana iz Bratislave, vrednost transfera je 1,65 miliona evra i to je najveći transfer u istoriji Partizana.

Soumah je igrač koji nastupa na poziciji iza napadača, a njegove karakteristike su brzina, kreativnost i odličan dribling, naročito u trku. Svoju karijeru je započeo u Ajaks Kejp Taunu inače jednim od klubova koji je pod patronatom holandskog Ajaksa. Posle nekoilko pozajmica u južnoafričke klubove, usledio je transfer u slovačku Nitru, gde je Soumah na 22 meča, postigao 6 golova i zabeležio 5 asistencije, što je nateralo čelnike Slovana iz Bratislave da ga angažuju pred sezonu 2012/13 što im je Soumah vratio na najbolji način, odigravši do sada 109 utakmica, sa učinkom 35 golova i 15 asistencija. U prethodnoj sezoni postigao je 20 golova i tako zaradio ,,titulu“ najboljeg strelca šampionata Slovačke.
Nastupa i za reprezentaciju Gvineje, za koju je odigrao 17 utakmica i postigao 7 golova.
O ovom igraču je trener Slovana, Ivan Vukomanović izajvio: ,, Mislim da bi u Srbiji napravio čudo, svi navijači koji vole Partizan bi uživali u njemu. Dao je 20 golova u prvenstvu, 5 golova u Kupu i 2 gola za reprezentaciju, ima kvalitet i zna šta znači igrati u timu koji mora da pobeđuje stalno. Gladan je uspeha, promene sredine, želi novu avanturu, želi veliki klub sa armijom navijača i imenom. Mislim da će njegovim dolaskom Zvezda imati veliki problem da osvoji titulu. Partizan će biti veoma jak, iako kao zvezdaš to ne bih voleo, uprava Partzana povlači odlične poteze,a Soumah će biti pravi udarac.“
Partizan je uspeo da pobedi u ,,trci“ za potpis ovog igrača mnogo bogatije klubove kao što su Dinamo Zagreb, Antalija, Bordo i Nant, koji su takođe želili omalenog vezistu u svojim redovima.

O kakvom igraču se radi možete pogledati u sledećem video snimku:

https://www.youtube.com/watch?v=ckN2rcJFHO8

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje