utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Španija – Makedonija (EURO U21) najava i prognoza meča!

U drugom meču, B grupe na Šampionatu Evrope za igračem mlađe od 21 godine, sastaju se najveći favorit takmičenja, selekcija Španije i najprijatnije iznenađenje kvalifikacija i debitant na prvenstvima, selekcija Makedonije. Meč počinje u 20:45, a igra se na stadionu Gosir, u gradu Gdynia, sudiće ga Austrijanac, Herald Lehner.
Stadion Gosir u Gdanyu, na kojem svoje mečeve kao domaćin igra Arka!

Selekcija Španije dolazi sa ulogom najvećeg favorita na takmičenju, a na prvenstvo su se kvalifikovali tek posle baraž meča protiv Austrije, odigrali su 0:0 na domaćem terenu, dok je u Austriji bilo 1:1. Inače u grupi 6, ispred njih je završila selekcija Švedske, dok su iza sebe ostavili Hrvatsku, Gruziju, Estoniju i San Marino. Imali su skor 7-2-1 i gol razliku 31:9.

Što se tiče samog tima, na golu je Kepa Arrizabalaga, golman koji je sa selekcijom Španije do 19 godina osvojio prvenstvo Evrope, a u polufinalu odbranio dva penala u penal seriij protiv Francuske. Odbrana tima takođe je odlično popunjena Hektor Belerin iz Arsenala je najpoznatije ime, Luis Gaja iz Valensije, Kastro iz Selte i Mere iz Hihona čine odličan bedem pred golom svog tima, ali nisu neranjivi što pokazuje 9 primljenih golova u kvalifikacijama. U veznom redu najveće ime je Saul Niguez igrač Atletiko Madrida, koji je ove sezone odigrao 53 meča za svoj tim, uz 9 golova i 4 asistencije. Tu je i Denis Suarez i Barslelone (26/1/4 za svoj tim ove godine), kao i Marko Asensio iz Real Madrida i Dani Ceballos iz Betisa (30/2/2). U napadu glavnu reč vodi fudbaler Evertona, Žerar Delofoeu, igrač koji je za mladu selekciju odigrao 32 meča i postigao 16 golova, kapiten ovog tima. Tu je i tamnoputi Inaki Vilijams iz Atletiko Bilbaoa koji napadu daje brzinu i eksplozivnost. Odličan tim koji nastupa u formaciji 4-3-3 i koji igra fudbal sa puno poseda i kratkih dodavannja. Izostanak Munira (16/10) jeste hendikep ali svakako da nije nenadoknadiv.

Delfoeu, najbolji strelac i kapiten Španije!

Makedonija predstavlja najprijatnije iznenađenje kvalifikacija i tim koji je po prvi put na ovom takmičenju. U kvalifikacijama su iza sebe ostavili Francusku, Island, Ukrajnu, Škotsku i Severnu Irsku, i sa skorom 6-3-1 i gol razlikom 13:7 plasirali se kao prvi na prvenstvo. Tim je sačinjen uglavnom od igrača koji igraju u domaćem šampionatu, sa par iskusnijih igrača koji su stekli reputaciji i u timovima van granica svoje zemlje. Na golu će biti Aleksoski, koji je posle prvog kola uskočio na mesto Siskoskog i ostao do kraja kvalifikacija, mali problem može da mu predstavlja manjak utakmica za svoj klub Vardar. U odbrani su Bejtulai iz Škendije, Velkoski iz Vardara i Gjoko Zajkov iz igrač Rena na pozajmici u Šarloi, igrao i u klubu sa Velkoskim u tandemu, tu je i Demiri iz Vardara. Što se tiče veznog reda, glavnu reč će imati David Babunski igrač Jokohame koji je prošao akademiju Barselonu, on je igrač od kojeg sve kreće u ovom timu. Leđa će mu čuvati Nikolov i Bardhi defanzivni vezni igrači, a tu je i Avramovski koji može odigrati i ofanzivniju ulogu. Krilne pozicije rezervisane su za Markoskog (7 utakmice /4 gola u kvalifikacijama) i Radeskog (7/3). U napadu je Angelov, koji nije igrao dva meseca zbog povrede i pitanje je u kakvoj formi dočekuje šampionat. Formacija ovog tima je 4-2-3-1.

David Babunski, čovek oko koga se sve okreće u timu Makedonije!

Očekuje nas meč gde će Španci svakako dominirati posedom i napadati Makedoniju koja će pokušati da preko kontranapada ugrozi gol protivnika. Makedonci su pokazali da umeju da igraju i sa favorizovanim selekcijama, tako da Španci moraju igrati oprezno. Ovoj selekciji se desilo da ne postigne gol samo protiv Islanda, dok su Španci jako često kapitulirali, predlog za igru GG je statistički realan, iako je ovo neki sasvim drugi nivo takmičenja.

PREDLOG: 1-1&2+ ( kvota 1,70)   GG (2,75)

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje