četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Španski tim menja trenera na kraju sezone

Jučerašnjim porazom od Barselone, ekipa Alavesa nastavila je katastrofalnu seriju rezultata te na poslednjih 6 utakmica u španskom prvenstvu imaju čak 4 poraza i tek 2 remija.

Iako se “plavo-beli“ i dalje nalaze na poziciji koja im dopušta plasman na evropska takmičenja, loša serija dovela je do nezadovoljstva u vrhu kluba zbog čega je sudbina glavnog trenera Abelarda Fernandeza postavljena pod znak pitanja.

Kako prenose španski mediji, rukovodstvo kluba je odlučio da ne ponudi novi ugovor 49-godišnjem strategu te će pozicija glavnog trenera biti upražnjena po okončanju sezone. Aktuelni ugovor između ove dve strane važi do 30. juna tekuće godine.

Abelardo je na klupu ekipe iz Baskije stigao u decembru 2017. godine nasledivši Đanija De Bjazija, da bi do danas ostvario 27 pobeda, 13 remija i 25 poraza u okviru svih takmičenja.

Ovaj tim nakon 34 kola zauzima 8. mesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao i Atletik Bilbao, kojem trenutna 7. pozicija dopušta plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Do kraja sezone Alaves će se sastati upravo sa Atletikom, a nakon toga im slede dueli sa Real Sosijedadom, Valensijom i Đironom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje