četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

„Specijalni“: Ovo je pravi test za Zizua

Nakon otkaza kojeg je dobio u Mančester Junajtedu tokom decembra prošle godine, portugalski strateg, Žoze Murinjo dovodio se u „vezu“ sa španskim velikanom, Real Madridom, ali Portugalac nije preuzeo klupu madridskog tima po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri, jer je staro-novi šef struke „Kraljevskog kluba“ postao – Zinedin Zidan.

Popularni „Specijalni“ smatra da je Zidan pravi izbor za novog trenera Real Madrida, ali da francuskog stručnjaka sada očekuje veliki test, kako bi Zizu izgradio trenersku karijeru, koju prema njegovom mišljenju još uvek nema.

„Ne možemo govoriti o Zidanu kao o strategu koji ima veliku trenersku karijeru, jer je još uvek nije izgradio. Međutim, ono što je učinio u tako kratkom vremenu, to nije uradio niko pre njega. Osvajanje tri titule Lige Šampiona zaredom, nikom nije uspelo. Mislim da je Zizu najbolja opcija za Real, sada on mora da napravi veliki korak u svojoj trenerskoj karijeri. Moraće da rekonstruiše ceo tim, da donosi krucijalne odluke, da kupuje i prodaje igrače. Zatim, moraće te fudbalere da prilagodi i svojoj filozofiji rada. Ovo je pravi ispit za njega“, kazao je Murinjo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje