subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Spektakl na Eurohedu, Čifsi posle produžetka slomili Bilse

Kanzas Siti Čifsi ponovo će igrati u finalu AFC konferencije. Čifsi su obezbedili četvrto uzastopno učešće u finalu konferencije nakon što su savladali Bafalo Bilse rezultatom 42:36 posle produžetka.

Čifsi su imali sreće da prilikom bacanja novčića dobiju loptu, a ključni detalj utakmice bio je tačdaun Trevisa Kelsija u produžetku.

Sve što NFL kao igra može da pruži viđeno je u ovoj utakmici. Bio je to duel dva sjajna mlada kvoterbeka koji će svoje bitke voditi i u godinama koje dolaze.

Bilsii su imali prvi posed i jednan sjajni drajv krunisali tačdaunom preko Singlterija za vođstvo od 7:0. Usledio je momentalan odgovor Patrika Mahomsa koji je sam istrčao za tačdaun i izjednačenje.

Druga četvrtina je nije dala poene sve do finiša. Čifsi su imali dug drajv koji je trejao preko 8 minuta, a novi tačdaun postigao je Pringl. Džošu Alenu je ostalo nešto manje od dva minuta, ali i to je bilo dovoljno da tajt end Bilsa Bas postigne tačdaun i izjednači na 14:14.

Čifsu su do kraja poluvremena imali šut za tri poena, ali Harison Batker nije bio precizan.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku Čifsa koji su polako počeli da se odvajaju. Čifsi su zahvaljujući fild golu i tačdaunu Hardmena, uz promašaj za ekstra poen Batkera, uspeli da se odvoje na 23:14. Nakon toga usledila je jedna bomba Džoša Alena od 75 jardi za Dejvisa koji Bilse vraća potpuno u igru.

Napadi oba tima su radili sjajan posao u četvrtoj četvrtini. Čifsi su imali sjajno vraćanje panta preko Tajrika Hila, ali su na kraju morali da se zadovolje fild golom i prednost je bila 26:21. Nakon toga Bilsi preko Digsa postižu novi tačdaun i konverzijom za dva poena preuzimaju vođstvo.

Iako je do kraja utakmice ostalo nešto manje od dva minuta to Čifsima nije predstavljao problem, jer je Tajrik Hil uhvatio pas od 40 jardi i postigao tačdaun. Ponovo je usledio odgovor Bilsa koji su za veoma kratko vreme postigli tačdaun preko Dejvisa koji je bio nerešiva enigma za odbranu Čifsa.

Bilsi su imali predost od 36:33 na manje od minut do kraja utakmice, ali ponovo na scenu stupa Mahoms koji odvodi svoj tim do šuta za tri poena koji Harison Batker realizuje i otišlo se u produžetak.

U produžetku su domaćini imali sreće prilikom bacanja novčića, a Kelsi je kao mnogo puta do sada odradio svoj posao i nije ni dozvolio Bilsima da se ponadaju da izađu ponovo na teren.

Čifsi će u finalu konferencije na svom terenu dočekati Sinsinati Bengalse, a u NFC konfernciji Los Anđeles Remsi ugostiće San Francisko 49erse.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje