Advertisement
MaxBet

Selektor Mladen Krstajić, objavio je danas spisak igrača na koje računa za okupljanje u oktobru i mečeve protiv Crne Gore i Rumunije, na spisku se nalazi i jedan debitant, to je Branko Jovičić, defanzivni vezni igrač Crvene Zvezde.

Na spisku se nalaze sledeći igrači:

Selektor je odgovara i na pitanja novinara, a prvo pitanje bilo je: Može li Srbija da igra sa dva špica?

I Prijović i Mitrović su važni igrači za reprezentaciju.Mi do sada nismo igrali u tom sistemu, ali pred nama su dve važne utakmice, videćemo kako će se stvari odvijati na terenu i nije nemoguće da u nekom trenutku zaigramo i sa dva napadača.

Oko nastupa pojedinih igrača?

Jednostavno, preko nekih stvari prelazim. Mora da se zna da je Srbija  iznad svih nas. Konkretno, priča  oko Gaćinovića, izjava koja je osvanula u našim medijima nije verno prenesena. Milivojević? Luka je odličan momak, pravi fajter igrač, ne treba trošiti reči kada je on u pitanju.Mislim da posle svega treba da gledamo samo napred. Uveren sam da svi želimo dobar rezultat i već u Crnoj Gori idemo na pobedu. Uvek verujem u svoju ekipu. Srbija ide u Podgoricu da napravi dobar rezultat, a svesni smo da nas tamo očekuje paklena atmosfera.

 Milenković, desni bek ili štoper? Zna li se sastav za meč u Crnoj Gori?

Što se tiče sastava koji će početi meč u Podgorici, stručni štab i ja već znamo tim…A tim broji 23 igrača, želim da se svi osećaju dobro. Bez obzira na poziciju i zahteve. Važno je da imamo dobru atmosferu. Milenković? Ogroman je potencijal, treba još da radi, voleo bih da u Fiorentini igra na centralnom beku, ali situacija je takva, a možda će jednog dana biti baš na poziciji koja je nama potrebna u reprezentaciji. Dobro je da može da odgovori na obe pozicije.

Da li su naredna dva meča ključna?

-Svaka naredna utamica je ključna.A neću reći ništa novo, i pre starta mi, Rumunija i Crna Gora bili smo viđeni kao glavni favoriti za prvo mesto.

Na spisku nema Luke Jovića?

Imamo dogovor sa Goranom Đorovićem, koji mnogo dobro radi svoj posao, da u ovom trenutku bude u mladoj selekciji.

Shvataju li igrači da je put preko Lige nacija lakši do Evropskog prvenstva nego kroz kvalifikacije?

-Ovo je proces…da kroz Ligu nacija pružimo šansu i mlađim igračima, a opet da ostvarimo i dobar, željeni rezultat.Ponoviću, idemo u Crnu Goru i Rumuniju da pobedimo. I nema alibija, za sve sam ja odgovoran.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.