četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija danas proslavlja važnu godišnjicu!

Ljubitelji sporta u Srbiji danas slave veoma značajnu godišnjicu, dan kada je srpski fudbal doživeo svoj najveći uspeh u istoriji, naravno, dan kada je Srbija postala svetski šampion u fudbalu za igrače mlađe od 20 godina.

Od te subote 20. juna 2015. godine pa do danas sa ponosom se pominjala “Zlatna fudbalska generacija“, tj. naši “Zlatni Orlići“, a bez ikakve sumnje je da će taj ogroman uspeh sa Novog Zelanda mnogim mladim fudbalerima, sportistima pre svega,  pomoći da nauče da je uraditi nemoguće – ipak moguće.

Mlada srpska reprezentacija na to Svetsko prvenstvo u Novom Zelandu otputovala je tiho i bez puno najavljivanja i obećavanja, a ono što se desilo tamo postalo je istorija.

Na tom internacionalnom takmičenju predvođenim velikim selektorom Veljkom Paunovićem boje Srbije branili su golmani Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić i Predrag Manojlović, defanzivci Milan Gajić, Nemanja Antonov, Miloš Veljković, Srđan Babić, Stefan Milošević, Vukašin Jovanović, Miladin Stevanović i Radovan Pankov, vezisti Saša Zdjelar, Nemanja Maksimović, Mijat Gaćinović, Sergej Milinković-Savić, Marko Grujić, Filip Janković i Andrija Živković, kao i napadači Ivan Šaponjić, Staniša Mandić i Stefan Ilić.

Srbija je put do finala započela u grupi D, gde su pored Urugvaja, Malija i Meksika uspeli da zauzmu visoku 1. poziciju i tako izbore plasman u 1/8 finala.

Nakon uspešne kampanje u grupi, reprezentaciju Srbije sačekala je veoma teška nokaut faza, s’ obzirom da su sve naredne utakmice završavali ili nakon produžetaka ili nakon penala, te su bez sumnje bili jedna od fizički najumornijih ekipa.

U nokaut fazi prepreka Srbiji do finala bili su Mađarska, Sjedinjene Američke Države i Mali, nakon čega je usledio pravi spektakl i duel sa reprezentacijom Brazila u poslednjem delu takmičenja.

“Zlatni Orlići“ su tako pokazali da iako su odigrali  čak 490 minuta na samo 4 utakmice umor ne mora da predstavlja prepreku već je motivacija i želja jedino što je potrebno.

https://www.youtube.com/watch?v=MnN91Ps2usU




Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje