četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija deveta reprezentacija na planeti

Ragbi 13 reprezentacija Srbije završava kalendarsku godinu kao deveta selekcija na planeti, objavila je Međunarodna ragbi liga federacija (IRL). Na tradicionalnoj godišnjoj reprezentativnoj tabeli IRL, srpski ragbisti skočili su za šest mesta i uspeli su da u 2021. godini uđu među top 10 selekcija sveta.

Zbog COVID-19 pandemije i odlazeća godina bila je izazovna za međunarodna takmičenja, ali je Srbija uspela da odigra četiri zvanične utakmice i zabeleži sve četiri pobede. U žiži su naravno bili mečevi Evropskog prvenstva B grupe i istorijski plasman u viši rang takmičenja, zahvaljujući pobedama nad Rusijom i Ukrajinom.

Istorijski rezultat za nas, naravno uslovljen aktuelnom situacijom zbog COVID-19 pandemije, ali svakako to je veliki podstrek za našu seniorsku selekciju koja je inače godinu odigrala u značajno podmlađenom sastavu – izjavio je generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Vladan Kikanović.

Najveći skok zabeležila je reprezentacija Holandije, koja je preskočila čak 11 rivala i stigla do 14. mesta. Selekcija Bosne i Hercegovine se inače prvi put našla na listi najboljih svetskih nacionalnih timova, pošto je odigrala prvi seniorski međunarodni meč, upravo protiv Srbije.

Top 10: 1. Novi Zeland, 2. Engleska, 3. Tonga, 4. Australija, 5. Papua Nova Gvineja, 6. Fidži, 7. Francuska, 8. Samoa, 9. Srbija, 10. Grčka.

Miloš Šakan
Press officer Ragbi 13 Federacija Srbije

T +381 64 39 777 63
E [email protected], [email protected]

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje