petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija drugi put bolja od Finske u kvalifikacijama za EP 2022.

SRBIJA – FINSKA 75:66 (17:7, 18:18, 20:20, 20:21)

Finska i Srbija drugi put u Espu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022, i ponovo isti ishod. Ovog puta, izabranici selektora Kokoškova su savladali Fince sa 75:66. Iako je formalni domaćin meča bila Srbija, utakmica se igrala u “Metro areni”, mestu gde je zbog pandemije virusa Kovid 19 organizovan “balon” u okviru kojeg je odigrano 3. i 4. kolo grupe E.

Nakon poraza od Švajcarske, reprezentativci Srbije su izašli na parket i agresivnom odbranom pokazali reakciju. Na taj način, naš tim je sveo Finsku na svega sedam poena u prvoj četvrtini, nakon koje su “Orlovi” već imali dvocifrenu prednost. Promena u odnosu na meč sa Švajcarskom bio je povratak u tim Marka Simonovića, dok u sastavu nisu bili Jovan Novak i Dalibor Ilić. U drugoj deonici, Srbija je imala i maksimalnih „plus 16“, nakon što je upravo Simonović realizovao slobodno bacanje za 28:12 u 15. minutu.

Do odlaska na petnaestominutnu pauzu, Finci su uspeli da smanje razliku, ali ne i da je učine jednocifrenom. Trojkom Salina uz zvuk sirene, postavljen je konačan rezultat prvog poluvremena – 35:25.

U trećoj i četvrtoj četvrtini viđena je identična slika. Finska je pokušavala da uhvati priključak, ali je reprezentacija Srbije uspešno odolevala svim naletima i konstantno držala rivala na odstojanju koje je iznosilo od osam do 11 poena. Poslednji trzaj formalnog gosta na večerašnjem meču viđen je na 2:50 pre kraja, kada je Haf smanjio na 67:62. Ipak, prvo Anđušić, a zatim i Dangubić vraćaju Srbiji „plus 11“, čime je stavljena tačka na večerašnji meč.

Kompletnu statistiku sa utakmice Srbija – Finska pogledajte KLIKOM OVDE!

Pred reprezentacijom Srbije ostaje još jedan kvalifikacioni „prozor“ koji će biti na programu u februaru 2021. Tada će se naš nacionalni tim sastati sa reprezentacijama Gruzije i Švajcarske. Nakon četiri kola Srbija ima učinak od dve pobede i dva poraza. Finska i Švajcarska imaju učinak 1-3, dok se na čelu grupe nalazi Gruzija sa maksimalne četiri pobede. Kao domaćin predstojećeg šampionata Evrope, Gruzija se već kvalifikovala, dok će vizu za Evrobasket obezbediti još dve reprezentacije iz grupe E.

MARKO SIMONOVIĆ: Veoma važna i velika pobeda za nas. Igrali smo protiv dobrog, zapravo odličnog tima, koji voli da igra za svoju zemlju. Igraju sa ponosom, dostojanstveno i veoma teško ih je pobediti dva puta. U prethodnom prozoru smo takođe pobedili ovde. Čestitke mom timu, pokazali smo veliku borbu i karakter, kontrolisali meč tokom svih 40 minuta. Vidimo se u sledećem “prozoru”.

SELEKTOR IGOR KOKOŠKOV: Na prvom mestu želim da čestitam mojim igračima na svemu što su uradili tokom proteklih sedam dana u ovom “balonu”, praktično zaključani u hotelu. Posvetili su svoje vreme igranju za nacionalni tim. Ovo je velika pobeda za nas, večerašnja utakmica je psihološki bila veoma teška za igranje. Slažem se sa Markom da je Finska veoma dobro organizovana i da ih je jako teško dobiti dva puta kod kuće. Otvorili smo meč dobro, pokazali karakter. Defanzivno smo ispoštovali plan po pitanju agresivnosti i igre na liniji dodavanja. Nismo im dozvolili da prenose loptu sa jedne na drugu stranu lako… U napadu, igrali smo pod pritiskom, promašili smo 14 slobodnih bacanja, što samo po sebi govori da ovo nije psihološki bila laka utakmica. Svakako, zadovoljni smo što smo završili ovaj “balon” pobedom.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje