sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija je šampion ATP kupa!

Teniska reprezentacija Srbija osvojila je ATP kup! Srbija je u velikom finalu savladala selekciju Španije rezultatom 2:1, a po ko zna koji put tokom ove nedelje pobednika meča je odlučio dubl meč.

Prvi bod u velikom finalu je pripao Španiji. Roberto Bautista Agut je pobedio Dušana Lajovića, a rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 6:1.

Agut je tokom većeg dela meča bio bolji igrač. U prvom setu je viđena velika borba, ali je Agut na suvi kvalitet uspeo da osvoji prvi set. Osvajanje prvog seta je bila i prelomna tačka ovog meča. Španac je dobio na samoopuzdanju, a sa druge strane Lajović je totalno pao. Agut je totalno preuzeo inicijativu i sa tri brejka uz jedan pretrpljeni priveo meč kraju.

Drugi meč je doneo teniski klasik. Stari znanci Novak Đoković i Rafael Nadal su odmerili snage po 55. put, a iz ovog klasika je kao pobednik izašao Novak Đoković. Srpski teniser je posle borbe koja je trajala skoro dva sata slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:2 7:6 (7:4).

Prvi set je pripao Đokoviću. Najbolji srpski teniser je dominirao u svim segmentima igre, i nije dao promil šanse Nadalu. Rezultat svega jesu dva brejka i vođstvo od 1:0.

Nadal je u drugom setu promenio taktiku i poboljšao svoju igru. Đoković više nije tako lako osvajao poene na protivnički servis i to se odrazilo na rezultat. Možda i ključni detalj ovog meča desio se sredinom drugog seta. Nadal je imao tri vezane brejk lopte, a nakon toga još jednu za brejk i vođstvo od 4:3. Ipak, Đoković se na volšeban način izvukao i odveo set u taj brejk. U taj brejku je srpski teniser bio mirnije ruke i sa jednim mini brejkom ga rešio u svoju korist.

Kao što je i zaslužilo ovo takmičenje pobednik je rešen u dubl meču. Srbiju su predstavljali Novak Đoković i Viktor Troicki, dok su za Španiju igrali Felisijano Lopez i Pablo Karenjo Busta. Srpski tim je bio bolji rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:4.

Ni ovde nije sve kako treba po srpske tenisere. Španija je na sa samom startu napravila brejk i prenela još veću dozu pritiska na srpske tenisere. Ipak, srpski teniseri su znali da se izbore sa tim, šta više to ih je dodatno motivisalo. Od sredine seta su zaigrali mnogo bolje i sa dva brejka došli do potpunog preokreta.

Talas pozitivne igre sa kraja prvog seta Đoković i Troicki su preneli i na drugi. Njihovu seriju od četiri vezana gema su produžili na šest i na najbolji mogući način započeli drugi set. Do kraja meča im je preostalo da čuvaju servis, i u tome su bez većih problema i uspeli.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje