sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija – Makedonija (EURO U21) najava i prognoza meča!

Od 18 časova na programu je meč drugog kola Grupe B, na Evropskom prvenstvu za mlade selekcije , a sastaju se selekcije Srbije i Makedonije, utakmica će se odigrati na stadionu Kompleks Sportowy Zawisza u Bydgoszcz-u, a sudiće ga Bobby Madden iz Škotske.

Srbija je u provom meču poražena od Portugalije 0:2, čemu su u mnogome kumovale individualne greške koje su napravili igarači odbrane, kod prvog gola nespretna reakcija golmana Milinković-Savića, a kod drugog loša postavka cele odbrane i neizlazak na Renata Sančeza koji je majstorski uposlio svog saigrača za konačnih 2:0. Osim toga Srbija je stvorila nekoliko odličnih prilika ali ih nije relalizovala, a najveći i jedini problem u igri bila je upravo ta realziacija. Za današnji meč, kao i uostalom do kraja turnira, selektor Lalatović neće moći da računa na napadača Čavrića koji se povredio, a njega će zameniti ili Plavšić ili Nemanja Radonjić koji su u prvom meču uneli neophodnu dozu prodornosti i svežine u tim. Srbiji odgovara samo pobeda kako bi joj ostala nada da u meču sa Španijom može da se bori za plasman u drugi krug.

Hoće li ova genacija još jednom uspeti da načini podvig?

O meču protiv Makedonije, selektor Lalatović je rekao: ,, Radi se o dobroj reprezentaciji koja je prvu utakmicu izgubila ubedljivim rezultatom, a imala je skoro isti posed kao Španija. Makedonija je uputila veliki broj udaraca ga golu rivala, a opet primili su golove, prvi posle makazica, drugi iz velike daljine u sam gornji ugao, treći iz penala…Imali su na 0:0 stopostotnu šansu, pa na 0:1 stopostotnu šansu. Nisu imali sreće pri realizaciji, nisu slučajno na Evropskom prvenstvu. Imaju kvalitet, dva dobra beka, na sredini dvojicu veoma dobrih igrača, visoko po krilima su takođe veoma dobri, agresivni, brzi, hitri, jednostavno znaju da budu veoma nezgodni. Opasni su iz kontranapada…Sve to je, ipak, za našu upotrebu, jer znamo da možemo i moramo da ih pobedimo. A onda da ispratimo duel između Španije i Portugala, da vidimo šta nas očekuje u poslednjem kolu u grupi.“

Makedonija je poražena u prvom meču sa čak 5:0 od Španije, ali treba reći da nisu odigrali loš meč, već da nisu imali ni sreće, primili su nekoliko fantastičnih golova koji su najviše zasluga individualnog kvaliteta španskih igrača, pre svega Asensia iz Reala. Uz to selekcija Makedonije propustila je nekoliko odličnih šansi, a tom igri ovog tima davao je Babunski koji je glavni pokretač ovog tima. Čak 14 upućenih šuteva na gol Španaca (4 u okvir i 10 van okvira) govore u prilog ofanzivnog potencijala ovog tima. Uz to su izveli čak 7 korenera. Makedonije ukoliko želi u drugi krug, uz svoju pobedu, treba da se nada i povoljnom rezultatu meča Španija- Portugal, gde im za drugi krug može odogvarati najpre pobeda Portugala sa kojim igraju u zadnjem kolu.

Da li će mladi Makedonci imati razloga za slavlje danas?

Očekuje nas duel dva tima čija snaga leži pre svega u ofanzivnom potencijalu, što nam garantuje zanimljiv meč sa puno šansi i nadamo se i golova jer igrači poput Babunskog, Radevskog, Markoskog i Elmasa sa jedne i Đurđevića, Grujića, Živković i Gaćinovića sa druge strane mogu da donesu takav rezultat. Iako je Srbija favorit po kladionicama, mi smo se odlučili za drugi predlog za klađenje, a tiče se golova.

PREDLOG za klađenje: GG&3+ (kvota 2,00)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje