subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija sa dve reprezentacije na 3×3 turniru u Novom Sadu

Muška seniorska reprezentacija Srbije u basketu 3×3 počela je pripreme za predstojeće Olimpijske igre, kao i za Evropsko prvenstvo, koje nas očekuju ove godine.

U sklopu priprema, u subotu 10. i nedelju 11. aprila 2021. Novi Sad i dvorana SPENS će biti domaćini velikog međunarodnog 3×3 turnira u organizaciji KSS, na kome će uz dve ekipe reprezentacije Srbije učestvovati nacionalni timovi Hrvatske, Rusije, Belgije, Austrije, Holandije, Turske, Nemačke, Katara, Češke i Francuske. Prema planu, u Srbiju je trebalo da stigne i nacionalni tim Slovenije, ali naše komšije nisu u mogućnosti da doputuju zbog trenutne situacije sa koronavirusom.

Međutim, nema razloga za brigu, pošto Srbija ima dovoljno kvalitetnih basketaša i za dva tima. Podsetimo, na spisku selektora Gorana Vojkića i trenera Danila Lukića i Marka Ždera našla su se osmorica igrača i to: Mihailo Vasić, Stefan Stojačić, Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić (svi iz ekipe Liman), Marko Savić, Dejan Majstorović (obojica iz ekipe Ub), Dušan Domović-Bulut (Novi Sad) i Maksim Kovačević (Amsterdam).

O jačini turnira i kvalitetu reprezentacija suvišno je govoriti, na jednom mestu će se naći vrhunske svetske ekipe… Podsetimo, selekcija Srbije je dva puta osvajala Evropsko prvenstvo, dok je četiri puta bila šampion sveta… Selekcija Katara je takođe osvajala naslov prvaka sveta, dok smo Francuze i Holanđane upravo mi pobeđivali u finalima.

Sve mečeve turnira u Novom Sadu možete da pratite na zvaničnom YouTube kanalu Košarkaškog saveza Srbije na adresi

https://youtu.be/wOYO-nJvSXk

RASPORED

A GRUPA: Srbija 1, Hrvatska, Nemačka.

B GRUPA: Rusija, Belgija, Katar.

C GRUPA: Češka, Austrija, Srbija 2.

D GRUPA: Holandija, Francuska, Turska.

Satnica – subota 10. april:

16.00: Srbija 1 – Hrvatska

16.20: Rusija – Belgija

16.40: Srbija 2 – Austrija

17.00: Holandija – Turska

17.20: Nemačka – Hrvatska

17.40: Belgija – Katar

18.00: Češka – Austrija

18.20: Francuska – Turska

18.40: Srbija 1 – Nemačka

19.00: Rusija – Katar

19.20: Srbija 2 – Češka

19.40: Holandija – Francuska


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje