utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija u finalu ATP Kupa!

Teniska reprezentacija Srbije prvi je finalista ATP kupa. Srbija je u okviru polufinala savladala selekciju Rusije sa maksimalnih 3:0.

Najpre je Dušan Lajović doneo prvi poen Srbiji pobedom nad Karenom Hačanovim. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 7:6 (7:1).

Lajović je još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi na startu sezone. Svoj servis je čuvao veoma dobro. a najmanju šansu je uspeo da iskoristi. Tokom prvog seta je viđena samo jedna brejk lopta koju je Lajović znalački iskoristio.
Drugi set takođe donosi veliku borbu, ali bez brejka. U taj brejku Lajović je bio mirnije ruke, te je uspeo da reši meč u dva seta.

Nakon Lajovića i Hačanova na teren su izašli Novak Đoković i Danil Medvedev. Usledio je spektakl, a iz njega je kao pobednik izašao Novak Đoković. Posle velike borbe koja je trajala skoro tri sata Đoković je slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:1 5:7 6:4.

Uvod meča je svakako pripao Đokoviću koji je odmah na startu počei da pritiska protivnika. Medvedev je izgledao loše na terenu, a Đoković je to iskoristio i sa dva brejka osvojio prvi set sa 6:1.

U drugom setu je očekivano viđena mnogo veća borba. Medvedev je znatno podigao nivo igre i to se odrazilo na rezultat. Na startu drugog seta je napravio dva brejka uz jedan pretrpljeni i to mu je dalo samopouzdanja. Đoković je uspeo da izjednači na 4:4, ali kako je set odmicao činilo se da gubi dah. Medvedev je bio neprobojan i u samom finišu seta je uspeo da dođe do brejka izjednači na 1:1.

Odlučujući set je tek bio dramatičan. Svaki gem je bio drama za sebe, a Đoković je nekako smogao snage da napravi brejk u petom gemu i kasnije sačuva servis do kraja meča.

Dubl meč nije imao rezultatski značaj, ali su Troicki i Ćaćić na kraju savladali Gabašvilija i Kravčuka sa 6:4 7:6 (9:7).

U velikom finalu Srbija će igrati protiv boljeg iz duela Australija – Španija.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje