četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija ubedljiva protiv Gruzije za plasman na Evropsko prvenstvo 2022!

GRUZIJA – SRBIJA 66:92 (10:13, 21:24, 20:28, 15:27)

https://www.youtube.com/watch?v=1YxwV6vzsFc

Srbija ide na Evropsko prvenstvo 2022! U 5. kolu kvalifikacione grupe E, „Orlovi“ su u Tbilisiju savladali reprezentaciju Gruzije sa 66:92 i na taj način overili plasman na kontinentalni šampionat.

Od početka utakmice, reprezentacija Srbije je preuzela kontrolu dešavanja na parketu dvorane „Tbilisi Sports Palas“. Nakon početnih 4:0 u korist našeg tima, domaća selekcija je samo u dva navrata imala minimalno vođstvo (16:15 i 17:16) koje su reprezentativci Srbije brzo preokrenuli i tako na petnaestominutnu pauzu između dva poluvremena otišli sa šest poena prednosti (37:31).

Treću četvrtinu reprezentacija Srbije započinje sa tri uzastopne trojke koje su postigli Anđušić, Jaramaz i Dangubić, posle čega je naš tim imao dvocifrenu prednost. Pokušavali su reprezentativci Gruzije da uhvate rezultatski priključak, ali su „Orlovi“ svaki njihov pokušaj uspešno odbijali za ubedljivih „plus 14“ nakon 30 minuta igre. U četvrtoj deonici, prednost Srbije ubrzo biva veća od 20 poena, čime je ishod meča i definitivno odlučen.  Tokom poslednjih nekoliko minuta igre, asistent selektora Dejan Milojević, koji je u odsustvu Igora Kokoškova vodio tim, ukazao je šansu svim igračima koji su večeras činili tim Srbije.

Najefikasniji među njima, bio je Filip Petrušev sa 27 poena, dok je Danilo Anđušić zabeležio 22.

Narednu utakmicu, „Orlovi“ igraju u nedelju, 21. februara od 13.00 časova, protiv reprezentacije Švajcarske uz direktan prenos na RTS.

Kompletnu statistiku sa utakmice Gruzija – Srbija, možete pogledati OVDE!

Miroslav Raduljica, kapiten Srbije

Odlična igra celog tima. Imali smo neke igrače kojima je ovo prvi nastup u seniorskoj reprezentaciji. Čestitam im na prikazanoj igri i onome što su pokazali večeras. Takođe, čestitam celom timu na tome što smo uspešno obavili sve zadatke koje je stručni štab postavio pred nas, to je razlog što smo dobili utakmicu. U prvoj četvrtini, zapravo prvom poluvremenu, utakmica je bila izjednačena jer nismo uspeli da pogodimo puno šuteva iz daljine. U drugom poluvremenu, kada smo počeli da pogađamo i da igramo bolju odbranu od „pik end rola“, to nas je odvelo do pobede koja je veoma važna. Još jednom, čestitam stručnom štabu i mojim saigračima.

Dejan Milojević, asistent selektora

Uradili smo ono zbog čega smo došli ovde. Pobedili smo i kvalifikovali se na Evropsko prvenstvo! Želim da čestitam celom timu, odbrana je bila odlična tokom čitave utakmice i to je bio ključ pobede. U prvom poluvremenu nismo pogodili neke otvorene šuteve, a kada smo ih u drugom poluvremenu pogodili, napravili smo razliku koju Gruzija nije mogla da stigne. Okrećemo se narednoj utakmici sa željom da pobedimo protiv Švajcarske.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje